Na terenu je bilo več gasilskih enot z območja Kaštela, Solin in Splita, ki so se z ognjenimi zublji borili vso noč, čeprav je bil ogenj omejen že ob 21.30. Po izbruhu ognja je bilo slišati tudi eksplozijo.

Kot poroča portal Index.hr, so nekateri čolni goreli še v nedeljo zjutraj.

S hrvaške policije so sporočili, da je ena oseba potrebovala zdravniško pomoč, tako vzrok požara kot nastala materialna škoda še nista znana.

Goreča jahta zanetila ogenj na drugih plovilih

Požar na hrvaški obali uničil več plovil

Vodja marine Ivona Smoljić je novinarjem pojasnila, da naj bi ogenj izbruhnil na enem izmed plovil, na katerem je bil kuhar, ki je nepoškodovan. "Na plovilu so zgorele vrvi, zaradi česar se je jahta začela pomikati do drugih plovil, tako da so potem zgorela še ta."

Podobno informacijo je za Dalmatinski portal potrdil direktor marine Kaštel Joško Berket. "Vzrok je zagotovo človeški dejavnik," je dejal in dodal, da so zgorele jahte dolge 25 metrov in da je škoda že zdaj ocenjena na nekaj milijonov evrov in nekaj sto tisoč evrov za manjše čolne.

Berket je dejal, da imajo vsa plovila v njihovi marini kasko zavarovanje, "ker pa je zgorelo pet plovil, bodo vsi hoteli, da se škoda plača z zavarovalne police jahte, na kateri je izbruhnil požar. Tu bi se lahko zapletlo (…) Zavarovalne police imajo namreč omejitev izplačila. Če pa se točen vzrok ne bo ugotovil, pa ne bi niti ugibal, kaj se bo zgodilo potem," je dejal za Slobodno Dalmacijo.