Delavci podjetja Autocesta Zagreb–Macelj (AZM), ki upravlja avtocesto med glavnim hrvaškim mestom in mejo s Slovenijo pri Gruškovju, so danes na delu mostu čez Savo v smeri severa zaznali velike vibracije.

Opazili so, da je nastala poškodba enega nosilcev konstrukcije, so sporočili s hrvaškega ministrstva za morje, promet in infrastrukturo.

Sprva so hrvaški mediji poročali, da so vzdrževalci odkrili tudi, da se je most posedel za nekaj centimetrov, a so to na ministrstvu zanikali. Zaradi varnosti in preprečitve večjih poškodb na mostu so se odločili za zaprtje prometa.

Zaradi zaprtja je nastal 13-kilometrski zastoj. Promet prek mostu čez Savo so znova sprostili okoli 17.30 in poteka dvosmerno po enem pasu, poroča hrt.hr.

Vozniki v Zagrebu so sicer od začetka tedna soočeni s tehničnimi težavami, ki so ohromile promet tudi na eni osrednjih mestnih ulic, ki povezuje severozahod s središčem Zagreba. V nedeljo in torek je v isti ulici na dveh mestih počila glavna vodovodna cev, kar je v tem delu mesta povzročilo tudi poplave. Mestne oblasti so napovedale, da bodo do ponedeljka zjutraj popravile okvaro in prenovile približno 600 metrov ceste.