Napadalec je prišlo dan po protestu policistov proti nasilju nad njimi. Foto: Reuters
Napadalec je prišlo dan po protestu policistov proti nasilju nad njimi. Foto: Reuters

Žena 45-letnega Mickaëla Harpona, ki jo zaslišujejo, a ni obtožena, je tudi potrdila, da se je njen mož sprl s šefom. Policisti so ga na dvorišču zgradbe v obrambi ustrelili, napadalec pa je nato podlegel ranam.

Oblasti zdaj ugotavljajo, kaj bi lahko bil motiv za napad, v katerem so bili ubiti trije moški in ženska.

Kot je pojasnil notranji minister Christophe Castaner, je bil Harpon strokovnjak za informacijsko tehnologijo v oddelku za obveščevalne dejavnosti, v policiji pa je delal 16 let, od tega nekaj let na sedežu policije. Do napada ni bilo razlogov za zaskrbljenost zaradi njegovega obnašanja, poroča Reuters.

Pred 18 meseci je prestopil v islam, po poročanju BBC-ja pa je nedavno prenehal govoriti z ženskimi kolegicami. Tiskovna predstavnica vlade Sibeth Ndiaye je medtem dejala, da ni znakov, da bi se Harpon radikaliziral, poroča BBC. "Dejstvo, da je nekdo prestopil v islam, ni avtomatično znak radikalizacije," je dejala.

Opozorila je, da je treba podrobneje preučiti dejstva, kar preiskovalci tudi delajo. Terorističnega motiva za zdaj še niso izključili, je dodala.

Vodja pariške policije Didier Lallement je pojasnil, da preiskujejo vse možnosti in da še niso izključili nobene hipoteze. Preiskavo je sprva vodilo pariško tožilstvo, kasneje pa jo je prevzelo protiteroristično tožilstvo.

Predstavnik policijskega sindikata Christophe Crépin, ki je napadalca poznal, pa je dejal, da ne verjame, da je šlo za terorizem. Vodja sindikata Jean-Marc Bailleul pa je napad opisal kot kriminalno dejanje. "To je bil trenutek norosti," je dejal.