Hiša groze v mirni vasi Villers-au-Tertre v bližini Liila na severu Francije. Foto: EPA
Hiša groze v mirni vasi Villers-au-Tertre v bližini Liila na severu Francije. Foto: EPA

Po besedah predstavnika francoskega sodstva, so domnevne starše, stare okoli 45 let, prijeli v torek, trupla otrok pa so našli na dveh različnih delih posestva.

Nova lastnika odkrila prvo truplo
Do odkritja je prišlo v soboto, potem ko sta nova lastnika, sicer sorodnika osumljencev, na vrtu odkrila ostanke otroka, medtem ko sta začela izkop za bazen. Policija je hišo preiskala s sledilnimi psi, ki so v sredo odkrili še nova trupla novorojenčkov. Po enem viru naj bi sledi vodile do druge hiše v vasi, po drugem pa so vsa trupla našli v omenjeni hiši in njenem vrtu. Trupla so bila ovita v plastične vreče.

Preiskava še poteka
Podrobnejših podatkov še ni, policija pa z močno okrepljenimi vrstami forenzikov podrobno preiskuje nekdanjo in zdajšnjo hišo aretiranega para. Osumljenca sta trenutno pridržana zaradi prikrivanja trupel in neprijave zločina. Novinarska konferenca tožilca regije, kjer bodo predstavili izsledke dozdajšnje preiskave, je načrtovana za četrtek.

V zadnjih letih je Francijo pretreslo že več podobnih primerov detomorov. Marca je umor šestih novorojenčkov priznala neka ženska s severozahoda Francije.