Fritzl je bil vidno shujšan, izgubil pa je tudi veliko las. Foto: www.krone.at
Fritzl je bil vidno shujšan, izgubil pa je tudi veliko las. Foto: www.krone.at

V številčnem policijskem spremstvu in skupaj s preiskovalci se je Fritzl sprehodil po zvočno izoliranem prostoru v kleti, kjer mu je hči Elisabeth rodila sedem otrok, od katerih je eden umrl kmalu po rojstvu.

Obisk kleti je potekal na željo odvetnika Fritzla, ki trdi, da so bila 300-kilogramska betonska vrata v skrivne prostore elektronsko programirana tako, da bi se po določenem času samodejno odprla, če bi se njemu kaj pripetilo. Preiskovalci niso našli nobenega urnega mehanizma, ki bi potrjeval Fritzlove navedbe.

Avstrijski mediji poročajo, da je bil Fritzl med obiskom večino časa zadržan in se je malce razživel le, ko je preiskovalcem pojasnjeval delovanje betonskih vrat, ki so se odpirala le s pomočjo daljinskega upravljavca, v katerega je bilo treba vtipkati šestmestno kodo.

Sojenje do konca leta
Tožilci upajo, da bodo obtožnico proti Fritzlu spisali do sredine oktobra, tako da bi se lahko proces proti njemu začel do konca leta. V priporu je priznal, da je imel hčer v ujetništvu in da jo je spolno zlorabljal. Njegov odvetnik dvomi o poštenem sojenju, saj so ga po njegovem mnenju javnost in mediji že obsodili. Zaradi nepredstavljive krutosti so ga nekateri mediji poimenovali "Pošast iz Amstettna".

G. V.