Rapanos še ni niti prisegel. Foto: EPA
Rapanos še ni niti prisegel. Foto: EPA

Rapanosa so v zasebno atensko bolnišnico prepeljali zaradi hudih bolečin v predelu trebuha, slabosti, omedlevice, hudega potenja in šibkosti. Vzroka za težave uradno niso potrdili, a šlo naj bi za izčrpanost in preutrujenost.
65-letni Rapanos velja za vodilno figuro grškega bančništva. Med drugim od leta 1992 predava na atenski univerzi. Leta 2001, ko je Grčija prevzela skupno evropsko valuto, je bil zaposlen na ministrstvu za gospodarstvo. Konec leta 2009 je postal predsednik upravnega odbora največje grške zasebne banke National Bank of Greece.

V bolnišnici tudi Samaras
V petek je sicer v bolnišnici končal tudi Samaras, a zaradi težav z očmi. Po operaciji očesne mrežnice je premier bolnišnico danes že zapustil, po naročilu zdravnikov pa vsaj še teden dni ostaja doma na okrevanju.

Samaras, ki ga na čelu do vratu zadolžene Grčije čaka ogromno dela, se tako ne bo mogel udeležiti vrha EU-ja 28. in 29. junija. Na vrh očitno prav tako ne bo nesojenega finančnega ministra Rapanosa. Državo bodo tako na vrhu predvidoma zastopali grški predsednik Karolos Papuljas, zunanji minister Dimitris Avramopulos in odhajajoči finančni minister George Zanias.

Zaradi zdravstvenih težav Samarasa in Rapanosa je sicer že v nedeljo za danes napovedani obisk v Grčiji za nekaj dni preložila trojka Evropske komisije, Evropske centralne banke (ECB) in Mednarodnega denarnega sklada (IMF).