Časopis Paris Match, pri katerem je zaposlena Trierweilerjeva, je objavil članek, v katerem jo podpira in trdi, da je skušala 'ponovno prižgati ogenj v razmerju s predsednikom, a da je bilo zaradi njegovih predsedniških zadolžitev to težko'. Foto: Reuters
Časopis Paris Match, pri katerem je zaposlena Trierweilerjeva, je objavil članek, v katerem jo podpira in trdi, da je skušala 'ponovno prižgati ogenj v razmerju s predsednikom, a da je bilo zaradi njegovih predsedniških zadolžitev to težko'. Foto: Reuters
Julie Gayet in Francois Hollande
Hollande naj bi v soboto skušal prekiniti zvezo z Trierweilerjevo, a so jo že prej odpeljali v bolnišnico. Kakšna bo usoda njegove romance z Gayetovo? Foto: EPA

Tabloid, ki je prejšnji teden prvi objavil fotodokaze skrivnega sestankovanja francoskega predsednika s priznano igralko, kar je sprožilo plaz dogodkov, je postregel z novimi informacijami.

Pišejo, da sta se Hollande in Gayetova ljubezensko zapletla že med predsedniško kampanjo leta 2012, torej še preden se je socialist Hollande sploh preselil v Elizejsko palačo. Za svoja srečanja naj bi uporabljala dve stanovanji v Parizu, konec tedna pa naj bi večkrat odšla na jug Francije. Predsednik je lani odpovedal tudi skupne počitnice s svojo uradno partnerico v Grčiji, namesto tega pa ga je domnevna ljubica Gayetova spremljala med obiskom v njegovem volilnem okrožju.

"Predsednik in gospodična Gayet imata burno razmerje že dve leti," piše revija Closer, ki pa ni objavila novih slikovnih dokazov, čeprav jih je obljubila.

Gayetova revijo toži, predsednik ne
41-letna igralka je sicer napovedala tožbo tabloidu, zahtevala 50.000 evrov odškodnine in povračilo 4.000 evrov sodnih stroškov. Če bo tožbo dobila, bo morala revija razsodbo objaviti na naslovnici. Hollande se kljub grožnji, da je šlo pri objavi zgodbe za poseg v njegovo zasebnost, za tožbo ni odločil.

Hollandu zdravniki niso dovolili obiska
Kaj pa še vedno prva dama Francije, novinarka Valerie Trierweiler, ki je bila predsednikova uradna partnerica od leta 2007? Tudi po enem tednu ostaja v bolnišnici, kljub vsemu dogajanju pa očitno ne želi javno blatiti svojega (še vedno?) partnerja. Sama je namreč poklicala nekega novinarja in pojasnila govorice, da je Hollande v enem tednu sploh ni obiskal. Dejala je, da je želel priti k njej, a so mu zdravniki to preprečili, da pa ji je večkrat poslal rože in bombonjero.

Dodala je, da je še vedno "prešibka, da bi lahko vstala iz bolniške postelje", in da je "globoko razočarana" in se počuti "zelo osamljeno". Revija Le Point pa je citirala neko njeno prijateljico, ki je dejala, da prevarana ženska ni skušala narediti samomora, ko je vsa afera prišla na dan, da pa je "vzela eno tableto preveč".

Hollande je v petek popoldne le prišel k Trierweilerjevi.

59-letni predsednik je sicer na torkovi novinarski konferenci dejal, da "preživlja težke čase" v zasebnem življenju, ni želel niti pojasniti, ali bo 48-letna Trierweilerjeva med njegovim februarskim obiskom ZDA še vedno francoska prva dama.