Luže krvi in ostanki oblačil ter obutve ubitih otrok, ki so se igrali v parku na severu Gaze. Foto: Reuters
Luže krvi in ostanki oblačil ter obutve ubitih otrok, ki so se igrali v parku na severu Gaze. Foto: Reuters
Obupani oče ubitega otroka v Gazi
Obupani oče ubitega otroka v Gazi - vsakodnevni prizor iz največjega zapora na prostem na svetu. Foto: Reuters
Propadlo premirje v Gazi

Kmalu po govoru prvega človeka ZN-a Ban Ki Muna so Izraelci med zračnim napadom zadeli osrednjo bolnišnico Šifa v mestu Gaza. Po prvih poročilih je bilo pri tem ubitih pet ljudi, od tega trije otroci, poroča Reuters.

Še bolj smrtonosna je bila skoraj sočasna eksplozija v severnem predelu Gaze v javnem parku, ki je del begunskega taborišča/soseske Šati. Ubitih je bilo 10 ljudi, od tega osem otrok iz dveh družin, ranjenih pa je bilo več kot 40 ljudi, prav tako poroča Reuters.

IDF krivdo vali na Islamski džihad
Palestinci so za oba zločinska napada obtožili izraelsko letalstvo - park naj bi napadlo brezpilotno letalo, medtem ko se Izrael oz. IDF branita, da je šlo za ponesrečeno izstrelitev raket kasam in da krivda leži na palestinskih borcih. Predstavnik izraelske vojske Joav Mordechai je neposredno obtožil Islamski džihad, ki je ob v Gazi vladajočemu Hamasu druga pomembna protiizraelska bojna skupina.

Ubiti tudi najmanj štirje Izraelci
Civilne žrtve objokuje tudi izraelska stran: minometne granate iz Gaze so v mestu Eškol ubile najmanj štiri Izraelce, še štirje so resneje ranjeni, poroča Haaretz, medtem ko drugi spletni mediji govorijo o šestih mrtvih. O prestreženih in tudi neprestreženih Hamasovih raketah ter številnih alarmih poročajo s širšega območja okoli pasu Gaze.

Ob izraelski agresiji na Gazo je bilo ubitih najmanj 1.065 Palestincev, več kot 6.200 pa jih je bilo ranjenih. V raketiranju Hamasa in palestinskih skupin, predvsem pa v bojih znotraj Gaze je bilo na izraelski strani pred zadnjimi žrtvami ubitih 46 Izraelcev, od tega kar 43 vojakov, medtem ko je po oceni Združenih narodov na palestinski strani vojaških žrtev le 20 odstotkov.

Propadlo premirje v Gazi