Srednja šola Dene v La Lochu, kjer so prebivalci po streljanju v šoku. Foto: Reuters
Srednja šola Dene v La Lochu, kjer so prebivalci po streljanju v šoku. Foto: Reuters
false
Kanadski premier Justin Trudeau se je v Davosu odzval na žalostne dogodke iz domovine. Najprej so poročali o petih žrtvah, kasneje je policija sporočila, da so mrtvi štirje ljudje, več je ranjenih. Foto: Reuters
Najstnik v Kanadi ubil štiri ljudi

Napadalca so oblasti že prijele, napad v srednješolskem kampusu Dene, ki ga obiskuje okoli 900 dijakov staroselcev, pa se je zgodil okoli 13. ure po krajevnem času. Kot poroča Reuters, je Kevin Janvier, župan mesta oz. vasi z okoli 3.000 prebivalci, ki je del staroselskega rezervata, potrdil, da je napadalec najprej doma ubil svoja brata, potem pa se napotil v šolo. Med žrtvami je tudi županova 23-letna hči, sicer učiteljica.

Na žalostne novice iz domovine se je že odzval kanadski premier Justin Trudeau, ki se udeležuje gospodarskega srečanja v Davosu. Kot je dejal, je žalostni dogodek "najhujša nočna mora vsakega starša".

Policija za zdaj ni razkrila motiva napadalca. Tovrstni strelski pohodi v šolah so v Kanadi, v nasprotju s sosednjimi ZDA, zelo redki. Največ žrtev je terjal napad na Ecole Polytechnique v Montrealu leta 1989, ko je umrlo 14 študentov, tri leta kasneje pa so v streljanju na univerzi Concordia umrli štirje ljudje.

V provinci Saskatchewan se je sicer leta 2014 med vsemi kanadskimi provincami zgodilo največ primerov družinskega nasilja, in sicer dvakrat več od državnega povprečja, kažejo podatki kanadskega statističnega urada.

Najstnik v Kanadi ubil štiri ljudi