Kljub turbulentnemu županovanju je Milanu Bandiću uspelo ohraniti ključ Zagreba. Foto: Reuters
Kljub turbulentnemu županovanju je Milanu Bandiću uspelo ohraniti ključ Zagreba. Foto: Reuters
Bandić ostaja župan Zagreba

Bandić je prejel 51,7 odstotka glasov, Mrak Taritaševa pa 46 odstotkov. V Splitu je Krstulović Opara zmagal pred Kerumom za dva odstotka, je objavila hrvaška volilna komisija.

Z zmago lahko računa dolgoletni reški župan Vojko Obersnel, ki je zbral nekaj več kot 55 odstotkov glasov, potem ko so prišli podatki z več kot 60 odstotkov volišč na Reki. Neodvisni kandidat Hrvoje Burić je medtem prišel do skoraj 43 odstotkov glasov.

V Osijeku je najbližje zmagi dozdajšnji župan Osijeka in neodvisni kandidat Ivica Vrkić, ki ga podpirajo SDP in levosredinske stranke. Vrkić je dobil več kot 63 odstotkov glasov, kandidatka HDZ-ja Ivana Šojat pa 33 odstotkov glasov, kažejo izidi po preštetih glasovih z dveh tretjin volišč v Osijeku. Zanimive volilne tekme potekajo tudi v nekaterih drugih hrvaških mestih, kot so Dubrovnik, Varaždin, Knin, Metković in Sisek.

V drugemu krogu lokalnih volitev je 2,8 milijona volivcev izbiralo več kot 160 vodilnih ljudi v županijah, mestih in občinah. Po podatkih državne volilne komisije je do 16.30 na volišča prišlo nekaj več kot 27 odstotkov volivcev, kar je nekoliko manj kot pred štirimi leti.

Bandić ostaja župan Zagreba