Napad se je zgodil na območju Bordž al Baradžna, ki je pod nadzorom Hezbolaha. Foto: Reuters
Napad se je zgodil na območju Bordž al Baradžna, ki je pod nadzorom Hezbolaha. Foto: Reuters

Odgovornost za napad je prevzela Islamska država (IS). Na spletu so zapisali, da so se razstrelili "vojaki kalifata" na motorju. Počakali so, da so se na prizorišču zbrali šiiti oziroma "odpadniki", nato se je eden izmed "vitezov mučeništva" sredi množice razstrelil. Trditev IS-ja ni mogoče neodvisno preveriti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zaostritev sektaške napetosti
Kot je poročal BBC, sta bila napadalca dva, ki sta pred nakupovalni center na območju Bordž al Baradžna, ki je pod nadzorom Hezbolaha, prišla peš, razstrelivo pa sta imela pritrjeno na svoje telo. Po podatkih policije sta se samomorilska napadalca razstrelila okoli 18. ure po krajevnem času, ko je bilo v nakupovalnem centru veliko ljudi. Povzročila sta tudi precej gmotne škode, poroča Guardian.

To je prvi napad po juniju lani, ko je bil z avtomobilom bombo na južnem delu Bejruta ubit varnostnik. Predtem je bilo med julijem 2013 in februarjem 2014 izvedenih devet napadov na cilje Hezbolaha, ki so jih izvedli sunitski skrajneži. Ti se Hezbolahu maščujejo zaradi sodelovanja v vojni v sosednji Siriji in podpori sirskemu predsedniku Bašarju Al Asadu.