Hišo Darka Mladića so policisti nazadnje preiskali februarja lani. Foto: EPA
Hišo Darka Mladića so policisti nazadnje preiskali februarja lani. Foto: EPA

Kot so povedali na srbskem tožilstvu za vojne zločine, se je preiskava hiše Darka Mladića v beograjski četrti Vidikovački venac začela zjutraj, nekaj pred sedmo uro, končala pa okoli 13. ure. To je bila tretja preiskava hiše Mladićevega sina v zadnjih treh letih.

Srbski spletni portal B-92 piše, da je policija v zadnjih 15 letih večkrat preiskala številne objekte, ki so ali so bili v lasti Darka Mladića. V teh preiskavah sicer niso dobili namigov, kje bi se lahko skrival Ratko Mladić, so pa njegovemu sinu zaplenili večjo količino denarja in dokumentov, ki bi lahko pomagali pri preiskavi.

Nazadnje je policija, kot še piše B92, hišo Darka Mladića preiskala februarja lani, ko so mu odvzeli nekaj videokaset, CD-jev, rokovnikov in nekaj denarja. Državno tožilstvo je takrat sporočilo, da javnosti ne bodo več obveščali o akcijah, ki bi lahko pripomogle k prijetju Ratka Mladića.

Mladić še na begu
Mednarodno sodišče za vojne zločine v Jugoslaviji v Haagu Ratka Mladića obtožuje genocida, vojnih zločinov in zločinov proti človečnosti med vojno v Bosni in Hercegovini med letoma 1992 in 1995. Sodišče je obtožnico izdalo že leta 1995, a je nekdanji vojaški poveljnik bosanskih Srbov še vedno na begu. Mladićeva izročitev haaškemu sodišču je pogoj za nadaljnje približevanje Srbije Evropski uniji.