Da je boeing 777 izginil z radarjev, so opazili šele po 17 minutah, iskalno akcijo pa sprožili štiri ure pozneje, ugotavlja malezijsko poročilo. Foto: EPA
Da je boeing 777 izginil z radarjev, so opazili šele po 17 minutah, iskalno akcijo pa sprožili štiri ure pozneje, ugotavlja malezijsko poročilo. Foto: EPA

Da je boeing 777 izginil z radarjev, so opazili šele po 17 minutah, iskalno akcijo pa sprožili štiri ure pozneje, ugotavlja poročilo. Malezijski minister za promet Hišamudin Husein je dejal, da so poročilo zdaj predali mednarodni organizaciji za civilno letalstvo ICAO. V skladu s pravili te organizacije mora namreč država v 30 dneh predložiti poročilo o dogodku, kakršen je bil izginotje letala na poletu MH370.

Francoska tiskovna agencija AFP sicer poroča, da v poročilu kakšnih posebnih novih odkritij ni. Izginotje letala, ki je z 239 ljudmi na krovu potovalo iz Kuala Lumpurja v Peking, tako še vedno ostaja skrivnost, ena največjih v zgodovini letalstva. Do zdaj namreč niso našli še nobenih fizičnih ostankov letala, niti ni jasno, kje naj bi strmoglavilo.

Iskalno akcijo so že zmanjšali
Čeprav je letelo iz Kuala Lumpurja proti severu, naj bi se po izginotju z radarjev obrnilo in letelo proti jugu, dokler na koncu ni padlo v Indijski ocean. Na odročnem območju zahodno od avstralskega Pertha so iskalci nato zaznali tudi signale, ki naj bi prihajali iz črnih skrinjic pogrešanega letala, a so utihnili, ker so se baterije izpraznile.

Tudi iskanje z robotsko podmornico ni prineslo rezultatov, zato so iskalno akcijo že močno zmanjšali.