Foto: Time
Foto: Time

"Joe Biden in Kamala Harris sta Timovi osebnosti leta zaradi spreminjanja ameriške zgodbe, ker sta pokazala, da so sile empatije večje kot bes razdvajanja, ker sta delila vizijo zdravljenja v žalujočem svetu," je po poročanju BBC-ja zapisal urednik revije Edward Felsenthal.

Joe Biden in Kamala Harris "predstavljata nekaj zgodovinskega", so še sporočili v reviji, ki najvplivnejšo osebnost leta izbira že od leta 1927.

Leta 2016 je bil za osebnost leta izbran takrat novoizvoljeni predsednik Donald Trump.

Time vsako leto izpostavi osebo, skupino, idejo ali predmet, ki je imel v zadnjih 12 mesecih največji vpliv na dogodke "v dobrem ali slabem smislu".

Ko je revija leta 2007 za osebnost leta izbrala ruskega predsednika Vladimirja Putina, so pojasnili, da naziv Timova osebnost leta "ni in nikoli ni bila čast". Ne gre za izraz podpore, so sporočili takrat. "To ni tekmovanje v priljubljenosti. V najboljšem primeru je prepoznavanje sveta, kakršen je, in najmočnejših posameznikov in sil, ki ta svet oblikujejo, na bolje ali slabše," so zapisali. Leta 1938 je bil, recimo, za osebnost izbran Adolf Hitler.

Leta 2019 je revija dodala še kategorije Poslovnež leta, Zabavljač leta, Športnik leta in Varuhi leta.