Policija v Broomfieldu je objavila fotografije sprednjega dela ohišja motorja, ki je padel na vrt ene od hiš. Foto: EPA
Policija v Broomfieldu je objavila fotografije sprednjega dela ohišja motorja, ki je padel na vrt ene od hiš. Foto: EPA

"Letalo se je začelo sunkovito tresti, začeli smo izgubljati višino in padati," se spominja dogodka eden izmed potnikov David Delucia, ki je sedel tik ob delu letala, kjer je bil poškodovani motor. Pilot letala boeing 777-200 jih je sicer še pred tem obvestil, da je bilo slišati "glasen pok", nato pa nemudoma izklopil motor, tako da je letalo pot nadaljevalo le z enim motorjem.

Na spletu so bile objavljene fotografije, na katerih je videti dim iz letalskega motorja. Na videu, ki naj bi bil posnet iz letalske kabine, pa je videti motor brez ohišja v ognju.

Kot poroča BBC, so letalo na letališču v Denverju še pred vzletom pregledali, nesreča pa se je zgodila kmalu po vzletu, nekaj čez 13. uro po lokalnem času.

Strokovnjaki ocenjujejo, da bi bila lahko težava v lopaticah kompresijskih ventilatorjev, ki se vrtijo z 20.000 obrati na minuto. V preteklih nesrečah so te lopatice že poškodovale trup letala kot tudi same potnike, zato so jih zasnovali tako, da bi lahko vzdržale odpoved, a več bo seveda pokazala preiskava.

Ostanki razbitin leteli na hiše

Kljub temu je razneslo zunanji zaščitni del motorja, njegove dele pa razneslo v naselje pod njim v Denverju v ZDA.

Na družbenih omrežjih so se pojavili posnetki, kako z neba na tla letijo kosi razbitin.

Policija v Broomfieldu je objavila fotografije sprednjega dela ohišja motorja, ki je padel na vrt ene od hiš. Drugi ostanki so poškodovali nekaj avtomobilov in hiš, a na srečo ni bil nihče ranjen.

Tako na samem letalu kot v naselju ni bilo poškodovanih, letalo pa je varno pristalo 23 minut pozneje.