Blokada bo trajala do 21. januarja. Foto: Reuters
Blokada bo trajala do 21. januarja. Foto: Reuters

Politične oglase bo podjetje onemogočalo do 21. januarja, dneva po inavguraciji Joeja Bidna za novega predsednika ZDA.

Sporočili so, da ustavljajo objavo vseh političnih oglasov in tudi oglasov, ki se nanašajo na ustavno obtožbo, inavguracijo novoizvoljenega predsednika Bidna ali proteste v Washingtonu, ker bi lahko "prišlo do izkoriščanja dogodkov ali širjenja zavajajočih informacij", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Spletna platforma YouTube, ki je v lasti Googla, je sicer v torek začasno zaprla kanal ameriškega predsednika Donalda Trumpa in odstranila video, ki naj bi spodbujal k nasilju. YouTube se je tako pridružil drugim družbenim medijem, ki so po vdoru v ameriški kongres prejšnji teden zaprli Trumpove račune.

Predsednik ZDA je ostal brez dostopa do večine družbenih medijev, ki jih je cel mandat izkoriščal za svojo propagando, po napadu množice njegovih privržencev na kongres, kjer so prejšnjo sredo formalno potrjevali volilno zmago Bidna na predsedniških volitvah.

Spletne platforme v lasti velikih tehnoloških podjetij so opozorile, da bi lahko Trump svoje račune izkoristil za podpihovanje nemirov pred in med Bidnovo inavguracijo 20. januarja.