Zaradi težav z dihanjem in vnetjem kože je zdravniško pomoč poiskalo najmanj 60 ljudi, večinoma otrok. Večina težav je bilo lažjih, otroci pa so prišli iz šestih različnih šol, večinoma osnovnih. Prizadeti so bili otroci in vzgojitelji oddelkov, ki so se v tistem času mudili na prostem.

Po 15 minutah vrnitev na LAX-u
Delta Airlines
je priznala, da je njeno letalo Boeing 777-200 imelo težave takoj po vzletu, zaradi okvare na motorju je sledila hitra vrnitev na mednarodno letališče Los Angeles (LAX), kjer je pristalo 15 minut po vzletu. Med izvajanjem zasilnega pristanka je letalo odvrglo odvečni kerozin, kar tudi dovoljujejo pravila, saj se tako zmanjša teža plovila in s tem tudi verjetnost težav pri zasilnem pristanku.

Deltin polet 89 je bil iz Los Angelesa namenjen v Šanghaj, na krovu pa je bilo 149 potnikov in 15 članov posadke. Kerozin je začel izpuščati še nad oceanom na višini 2 kilometrov. Incident je pritegnil pozornost tudi zaradi vnovičnih težav z motorjem na enem izmed letal proizvajalca Boeinga.

Preiskava okoliščin incidenta
"FAA podrobno preiskuje okoliščine tega incidenta. Obstajajo posebni postopki glede izpusta goriva in njegove razpršitve. Postopki določajo, da se to lahko izpelje v nujnih okoliščinah na višjih višinah in nad neposeljenimi območji, tako da se lahko gorivo popolnoma razprši, preden doseže tla,"
je podal izjavo predstavnik ameriške zvezne zračne administracije (FAA), ki nadzoruje zračni promet v ZDA.

"Zelo sem vznemirjena. To so bile osnovne šole, gre za zelo majhne otroke," je bila jezna županja mesta Cudahy, ki leži 26 km vzhodno od letališča Los Angeles in od koder je zdravniško pomoč potrebovalo največ otrok.

Zasilni pristanek v Los Angelesu