Lastnik Twitterja Elon Musk. Foto: EPA
Lastnik Twitterja Elon Musk. Foto: EPA

"Ne moti me, da Trump ne tvita. Pomembno pa je, da Twitter popravi hudo napako, storjeno pri prepovedi njegovega računa, čeprav ni bilo kršenja zakonodaje ali pogojev uporabe," je Musk zapisal na Twitterju. "Odstranitev aktualnega predsednika je spodkopala javno zaupanje v Twitter pri polovici Amerike," je dodal Musk.

Čeprav je Musk prejšnji teden napovedal obnovo Trumpovega računa, je nekdanji predsednik ZDA sporočil, da se nima namena vrniti na to družbeno omrežje, in dodal, da ostaja na njegovem lastnem omrežju Truth Social.

Twitter je Trumpov račun trajno blokiral 8. januarja lani, to pa utemeljil, češ da je obstajalo tveganje dodatnega hujskanja k nasilju po vdoru v kongres.

Trumpovi privrženci so namreč napadli kongres v upanju, da bodo tako preprečili potrditev zmage demokrata Joeja Bidna na predsedniških volitvah novembra 2020. Trump še vedno vztraja, da je na tistih volitvah zmagal.

Trump je na Twitterju in drugih platformah vztrajno lažno trdil, da so bile volitve nepoštene.

V petek je sicer Musk tvitnil, da bodo pozivi k nasilju ali hujskanje vodili v blokiranje računov, v četrtek pa je dejal, da bo Twitter ponudil "splošno pomilostitev" za blokirane račune, ki niso kršili zakonov ali širili neželenih sporočil (spam).

Musk je še zapisal, da je "zelo skrb vzbujajoče", da Twitter ni prej ukrepal in odstranil nekaterih računov, povezanih s protifašističnim gibanjem antifa.