Skica Trumpa med sojenjem. Foto: Reuters
Skica Trumpa med sojenjem. Foto: Reuters

Igralka je v uvodu opisala srečanje s Trumpom leta 2006, po katerem naj bi imela spolni odnos, poročajo ameriški mediji.

Trumpu sodijo zaradi ponarejanja poslovnih dokumentov v povezavi s plačilom 130.000 dolarjev za molk o tem spolnem odnosu pred volitvami leta 2016. Trump trdi, da spolnega odnosa ni bilo. Kaznivo dejanje pri tem je lažen prikaz plačila, ki ga tožilstvo šteje kot kršenje zakonodaje o financiranju volilnih kampanj.

Trump je šele zjutraj izvedel, da bo danes na vrsti Daniels, in objavil novo napadalno sporočilo na svojem družbenem mediju Truth Social, ki pa je bilo skoraj takoj izbrisano.

Daniels je pojasnila, kako jo je Trump leta 2006 povabil na večerjo in jo potem prepričal, da je imela z njim spolni odnos. Njegov nekdanji odvetnik Michael Cohen naj bi pozneje povedal, kako ji je leta 2016 nakazal 130.000 dolarjev za molk, pozneje pa od Trumpa dobil denar nazaj.

Pričanje Daniels odmeva zaradi podrobnosti srečanja s Trumpom, porota pa se bo morala na koncu odločiti, ali bo verjela njej ali Trumpu.

Mediji, ki imajo na sodišču svoje novinarje, poročajo, da je Trump danes prišel na sodišče še bolj namrščen kot po navadi.

"Šele zdaj sem izvedel, kdo bo današnja priča. To je brez primere, odvetniki niso imeli časa za pripravo," je objavil na omrežju Truth Social, čeprav skupaj z odvetniki že več mesecev ve, da je Daniels na seznamu prič tožilstva.

Njegova odvetnica je protestirala, tožilec pa ji je zagotovil, da pričanje ne bo zajelo nobenih nazornih opisov.

Sodnik Trumpu zagrozil s priporom

Sodnik Juan Merchan je Trumpa do zdaj kaznoval s skupaj 10.000 dolarji za kršitev prepovedi napadov na poroto, priče in druge osebe, povezane s postopkom, v ponedeljek pa mu je naravnost povedal, da ga bo poslal za rešetke, če bo s tem nadaljeval.

Trump in njegovi podporniki sicer menijo, da bi mu to politično koristilo pred letošnjimi volitvami, na katerih se znova poteguje za predsednika ZDA, vendar pa hiter izbris sporočila kaže, da Trump še ni pripravljen na odhod v pripor, poroča televizija MSNBC.