Incident se je zgodil v El Pasu, kjer je Trumpov podpornik v tradicionalni rdeči kapi s kratico predvolilnega slogana "Naredimo Ameriko spet veliko" na zborovanju napadel snemalca Rona Skeansa, nato je posredoval drugi Trumpov podpornik z rdečo kapo in ga odvlekel stran. Množica je kričala, naj napadalca pustijo pri miru, vendar so ga vseeno pregnali iz dvorane.

Napadalca je eden od udeležencev takoj ustavil. Foto: Reuters
Napadalca je eden od udeležencev takoj ustavil. Foto: Reuters

Trump je prerivanje opazil in za trenutek prekinil svoj govor s pogledom proti napadenemu snemalcu in ga vprašal, ali je v redu. Snemalec je pokimal, Trump mu je pomežiknil in dvignil palca v potrditev.

Tiskovna predstavnica BBC-ja Charlotte Morgan je sporočila, da je bil Skeans nasilno odrinjen. "Napadalca so varnostniki odstranili in Ron je v redu. Predsednik je videl incident in je pri nas preveril, ali je vse v redu. Jasno je, da je napad na kogar koli od naše ekipe zaradi opravljanja dela nesprejemljiv," je sporočila.

Na dogodek se je odzval tudi britanski zunanji minister Jeremy Hunt, ki je napad obsodil. "Nikoli ni sprejemljivo, da sta novinar in snemalec napadena samo zaradi tega, ker opravljata svoje delo," je dejal.

Združenje dopisnikov Bele hiše je Trumpa, čeprav je prek svoje tiskovne predstavnice Sarah Sanders obsodil vsakršno nasilje, pozvalo, naj svojim podpornikom pojasni, da je nasilje nad novinarji nesprejemljivo. "Na srečo ni bil nihče resno poškodovan. Predsednik ZDA mora svojim podpornikom jasno povedati, da je nasilje nad novinarji nesprejemljivo," je sporočilo Združenje.