Orkan Michael je poplavil obalna naselja. Foto: Reuters
Orkan Michael je poplavil obalna naselja. Foto: Reuters
Orkan Michael opustošil Florido
Besnenje narave po svetu

Prva žrtev je 11 let star otrok, druga pa moški – oba sta umrla v porušeni hiši, poroča CNN. Orkan Michael je ruval drevesa, dvigal strehe, rušil električne daljnovode. Na Floridi so na delu ekipe za iskanje in reševanje, kakor tudi ekipe za popravilo električne napeljave.

Oblasti so izdale ukaz za evakuacijo 325.000 ljudi na najbolj ogroženih območjih. Na Floridi je brez elektrike ostalo 192.000 gospodinjstev, poplavljene so ceste, ulice in dvorišča, vendar je to za orkane običajno.

Orkan Michael je do večera s 4. stopnje oslabel na 1. stopnjo moči s hitrostjo vetrov okoli 145 kilometrov na uro, CNN pa poroča, da je postal že tropska nevihta, ki se pomika proti Georgii.

Vremenoslovci pričakujejo, da bo kot tropska nevihta prinesel obilne padavine, tornade in močne vetrove.

Brez elektrike 192.000 gospodinjstev
Oblasti so opozarjale pred "pošastjo", in čeprav gre za največji orkan, ki je prizadel severni del Floride po dolgem času, vsaj na začetku ni bilo poročil o nenavadno velikih posledicah.

Po Florence proti S. in J. Karolina še Michael
V torek se je ob vstopu v tople vode Mehiškega zaliva hitro okrepil iz orkana 1. v orkan 4. kategorije in je proti severovzhodu Floride nesel s seboj do štiri metre visoke valove plime. Michael se je do poznega večera v sredo že premaknil s Floride v Georgio, pot pa ga nese proti Južni in Severni Karolini, ki se še nista posušili od hudih poplav orkana Florence septembra. Na Floridi, v Alabami in Georgii je brez elektrike ostalo skupno skoraj 500.000 ljudi.

Orkan Michael opustošil Florido
Besnenje narave po svetu