Veselje se je sprevrglo v žalost. Foto: AP
Veselje se je sprevrglo v žalost. Foto: AP

Tragedija se je zgodila v prikoličarskem naselju približno 110 kilometrov južno od Denverja. V eni izmed prikolic so člani družine, prijatelji in otroci v soboto zvečer praznovali rojstni dan, ko se je kmalu po polnoči pred njo pripeljal napadalec, partner ene od žrtev, vstopil v prikolico in začel streljati, potem pa sodil še sebi, je v izjavi sporočila policija. Ob tem so dodali, da so novico o streljanju sporočili več ur pozneje, da bi članom žrtev zagotovili primerno podporo.

Nagib za dejanje, ki je pretreslo skupnost Canterbury Manufactured Home Community, v kateri v okoli 470 domovih živi pretežno latinskoameriška skupnost, še ni znan.

Gre za najnovejši strelski pohod v ZDA v zadnjih tednih, potem ko je bilo v času najhujše faze pandemije, ki je trajala več mesecev, tovrstnih napadov manj. Marčevski napadi v Coloradu, ko je 21-letnik v supermarketu ubil 10 ljudi, še prej pa drug 21-letnik osem ljudi v več krajih v Atlanti, so znova obudili pozive k spremembi zakonodaje glede orožja, k čemur je pozval tudi predsednik Joe Biden.