Donald Trump. Foto: EPA
Donald Trump. Foto: EPA

"Da bo naša država uspešna, varna in slavna, bom to zelo, zelo, zelo verjetno storil še enkrat leta 2024," je dejal v četrtek zvečer na republikanskem volilnem zborovanju v Sioux Cityju v zvezni državi Iowa.

"Pripravite se, to je vse, kar vam pravim," je dodal 76-letnik. BBC poroča, da je bil to eden njegovih najmočnejših namigov do zdaj o morebitni vnovični kandidaturi.

Trump je v Sioux Cityju nastopil kot govornik na prvem od štirih zborovanj v podporo republikanskim kandidatom na kongresnih volitvah, ki bodo v torek.

V nastopu je ponovil že večkrat ovrženo trditev, da je zmagal tudi na volitvah leta 2020. Republikanec še danes noče priznati poraza predsedniku ZDA Joeju Bidnu, ki pred torkovimi volitvami prav tako sodeluje na zborovanjih v podporo demokratskim kandidatom.

Na vmesnih volitvah v ZDA prihodnji torek bodo volivci glasovali o vseh 435 sedežih v predstavniškem domu kongresa in približno tretjini sedežev v senatu. Poleg tega bodo v več zveznih državah potekale tudi guvernerske volitve. V obeh domovih kongresa imajo trenutno demokrati večino. Po javnomnenjskih raziskavah imajo republikanci dobre možnosti, da osvojijo večino v predstavniškem domu. Glede senata pa je napovedana tesna tekma.

Trump namignil na novo kandidaturo na predsedniških volitvah leta 2024
ZDA pred kongresnimi volitvami