Donald Trump. Foto: Reuters
Donald Trump. Foto: Reuters

To pomeni preložitev začetka postopka za nedoločen čas.

Gre za drugo dobro pravosodno novico za Trumpa, potem ko je zvezna sodnica na Floridi Aileen Cannon v torek za nedoločen čas preložila začetek sojenja v zveznem kazenskem pregonu zaradi odtujitve zaupnih dokumentov iz Bele hiše.

Začetek sodnega procesa na zvezni ravni v Washingtonu zaradi spodnašanja izida volitev 2020 in spodbujanja k napadu na kongres čaka na odločitev zveznega vrhovnega sodišča ZDA o Trumpovem sklicevanju na imuniteto.

Edini od štirih kazenskih postopkov proti Trumpu, ki bo doživel epilog pred novembrskimi predsedniškimi volitvami, bo – kot kaže – ta, ki trenutno poteka v New Yorku, kjer je Trump na državni ravni obtožen ponarejanja poslovnih dokumentov.

Fani Willis je v Georgii sestavila obsežen primer proti Trumpu in več kot desetim njegovim zaveznikom, ki so skušali razveljaviti izid predsedniških volitev 2020 v tej zvezni državi, kjer je Joe Biden za nekaj tisoč glasov ugnal Trumpa.

Trumpovi odvetniki so že zahtevali njeno izločitev zaradi domnevnega konflikta interesov po ljubezenskem razmerju z enim od njenih tožilcev, kar je sodnik Scott McAfee po zaslišanjih, ki so proces zavlekla za več tednov, zavrnil.

Trumpovi odvetniki so se zdaj pritožili na prizivno sodišče, ki je pritožbo sprejelo v obravnavo in začetek procesa je znova preložen za nedoločen čas.