Neurje se pomika proti vzhodu. Foto: EPA
Neurje se pomika proti vzhodu. Foto: EPA

Šlo je za skupek dveh različnih neurij, enega, ki je prinašal vlažen tropski zrak z juga, in drugega, ki je prinašal hladen zrak s severa. Zaradi združenega neurja, ki ga je poročevalec BBC-ja označil za "stroj za sneg", pa je brez elektrike ostalo približno 700.000 gospodinjstev in gospodarskih poslopij.

V neurju je nekaj ljudi umrlo, najmanj trije v Kanadi, tako zaradi prometnih nesreč kot drugih razlogov, povezanih z neurjem. Oživel je spomin na neurje Sandy, ki je po teh krajih pustošil oktobra.

V ameriški zvezni državi Connecticut je v le nekaj urah padlo skoraj meter snega. Župan mesta Stratford John Harkins je dejal, da v času njegovega življenja ni zapadlo toliko snega. Najhuje je bilo v zvezni državi Massachusetts.

V soboto je bilo preklicanih več kot 5.000 poletov, nekatera letališča pa se že odpirajo. Čez dan naj bi se že vzpostavil normalen letalski promet.

Toda težav za prebivalce SV ZDA in vzhoda Kanade še ni popolnoma konec. Medtem ko se snežno neurje umika nad Atlantski ocean, ostaja nevarnost neviht in poplav.