Kot poroča Los Angeles Times, organizacija ameriških skavtov v stotinah primerov med letoma 1970 in 1991 policiji ni prijavila obtožb spolnih zlorab, ki so jih zoper odrasle skavtske voditelje in prostovoljce podali mladi skavti.
V nekaterih primerih je organizacija obtoženim celo pomagala "prikriti sledi", navaja časopis, ki je za svoj članek pregledal 1.600 internih skavtskih kartotek, v katerih so podrobno opisane obtožbe.

Okoli 1.200 kartotek "neprimernih prostovoljcev", ki segajo v čas med letoma 1965 in 1985, naj bi bilo v kratkem objavljenih po nalogu oregonskega vrhovnega sodišča. Ti dokumenti so leta 2010 igrali ključno vlogo v civilni tožbi, v kateri je oregonska porota odločila, da so skavti odgovorni za primer pedofilije iz 80. let, organizaciji pa naložila plačilo skoraj 20 milijonov dolarjev odškodnine.

Po Cerkvi še skavti
Po razkritju sistematičnih spolnih zlorab otrok v Katoliški cerkvi in nedavnem spolnem škandalu na univerzi Penn State dokumenti grozijo, da bodo močno načeli ugled ene izmed ameriških institucij, ki jim javnost najbolj zaupa.
Paul Mones, eden izmed odvetnikov, ki zastopajo tožnika v primeru iz Oregona, pravi, da te obtožbe niso povsem primerljive s škandalom v Katoliški cerkvi: "V Katoliški cerkvi je šlo za premišljena in očitna prikritja. Mislim, da pri skavtih tega ni veliko."

Nova politika
Ameriški skavti so v izjavi sporočili, da obžalujejo pretekle incidente, v katerih so bili skavti spolno zlorabljeni, in da njihova zdajšnja politika zahteva, da se tudi samo sumi zlorab prijavijo neposredno policiji. "Ameriški skavti smo nenehno zaostrovali svojo politiko in postopke, ki zdaj vključujejo temeljito preverjanje kandidatov, obsežne programe usposabljanja in varnostna pravila," so dejali.
Organizacija je še pojasnila, da prve interne kartoteke "neprimernih prostovoljcev" segajo v leto 1919. Z njimi so želeli preprečili, da bi se osumljeni ali potrjeni pedofili ponovno vrnili v njihove vrste. Ameriškim skavtom, ki združujejo nekaj manj kot tri milijone mladih članov in več kot milijon odraslih prostovoljcev, preti več kot 50 obtožb spolnih zlorab otrok v 18 zveznih državah.