Svet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.1 od 33 glasov Ocenite to novico!
BBC
V BBC-ju sporočajo, da "ni sistemske diskriminacije zoper ženske". Julija so priznali, da so moški voditelji plačani tudi petkrat več kot njihove kolegice. Foto: EPA

Dodaj v

Urednica na BBC-ju odstopila s položaja zaradi neenake plače glede na moške kolege

BBC ima težave zaradi neenakosti plačil glede na spol
8. januar 2018 ob 07:28,
zadnji poseg: 8. januar 2018 ob 08:01
London - MMC RTV SLO, Reuters

Urednica britanske javne radiotelevizije BBC Carrie Grace je odstopila s položaja urednice v Pekingu zaradi plačne neenakosti v primerjavi z moškimi kolegi.

Objavila je javno pismo, v katerem je zapisala, da vlada v BBC-ju, kjer dela 30 let, "kriza zaupanja", javni medij pa je obtožila, da "krši zakon o enakopravnosti in se upira pritiskom za pošten in transparenten plačni sistem", poroča Reuters.

BBC je bil nedavno na udaru kritik, ker je prišlo na dan, da moške plačuje več kot ženske, medij pa je obljubil, da bo razlike v plačah izničil do leta 2020.

Julija je BBC namreč razkril, da je svoje najbolj znane moške voditelje plačeval petkrat več kot najbolje plačane voditeljice in da sta bili dve tretjini zaposlenih, ki so v etru in zaslužijo najmanj 150.000 funtov (169.000 evrov), moški. Carrie Grace je skupaj z BBC-jevo urednico za Evropo Katyo Adler takrat objavila pismo, v katerem sta pozivali k enakemu plačilu za ženske.

Carrie Grace je ena od štirih mednarodnih urednic in urednikov, med katerimi sta dve ženska in dva moška, po julijskem razkritju pa je ugotovila, da moška prejemata najmanj 50 odstotkov več denarja kot ženski na tem položaju.

Urednik BBC-ja za ZDA Jon Sopel je tako prejemal letno plačo med 200.000 in 250.000 funtov (od 225.000 do 281.000 evrov), urednik za Bližnji vzhod Jeremy Bowen pa med 150.000 in 200.000 funtov (od 169.000 do 225.000 evrov), poroča BBC. Medtem je Carrie Grace zaslužila manj kot 150.000 funtov letno.

"Menim, da sem že zdaj zelo dobro plačana, še posebej kot nekdo, ki dela za javno financirano organizacijo", je zapisala. Dodala je: "Preprosto želim, da BBC spoštuje zakon in moške in ženske vrednoti enako". Spomnila je na zakon iz leta 2010, "ki pravi, da morajo moški in ženske za enako delo prejeti enako plačilo". Po njenih besedah se med zaposlenimi ženskami "potrpljenje in dobra volja iztekata".

Tudi povišanje plače ni pomenilo enakosti
Kot je dejala, so ji na BBC-ju od takrat ponudili povišanje plače, ki pa je "še vedno daleč od enake". Zato je zapustila položaj v Pekingu in se vrnila na svoje nekdanje delovno mesto znotraj televizijskega uredništva na BBC-ju.

"BBC mora priznati problem, se opravičiti in vzpostaviti enakopraven, pošten in transparenten plačni sistem," je sporočila Carrie Grace, ki poziva k neodvisni arbitraži o posameznih primerih znotraj medija.

BBC je medtem navedel svojo tiskovno predstavnico, ki je dejala, da je "poštenost plačila" za njih "ključna" in da je pregled plač, ki ga je opravil neodvisni sodnik, pokazal, da "ni sistemske diskriminacije zoper ženske".

B. V.
Prijavi napako
Komentarji
feminist
# 08.01.2018 ob 07:40
moška prejemata najmanj 50 odstotkov več denarja kot ženski na tem položaju.

bo treba celo zgodbo pogledat; ce moska delata vec, imata daljsi staz (brez porodniskih prekinitev ipd.) in prineseta vec denarja za BBC je logicno da dobita vec. zgolj enaka funkcija ne pomeni enakega placila.
ce pa za identicno kolicino dela, staza in rezultatov dobijo manj, potem pa imajo problem na BBCju.

Zato je zapustila položaj v Pekingu in se vrnila na svoje nekdanje delovno mesto znotraj televizijskega uredništva na BBC-ju.

clovek bi mislil, da ne bo zelela imeti opravka z BBCjem nasploh, ce se ji menda godi krivica. nacelna drza, ni kaj LOL
Altknight
# 08.01.2018 ob 07:42
Nov dan. Nov SJW clanek. Dobro jutro mmc.
SamoR
# 08.01.2018 ob 08:22
Obstajajo tudi nasprotne zgodbe. V tenisu, pa recimo še v smučarskem teku, kot je zadnjič na TV povedala Petra Majdič, imajo moški in ženske ENAKE nagrade, a se ob tem popolnoma ignorira dejstvo, da je pri moških bistvenu hujša konkurenca in je veliko težje doseči že povsem povprečen rezultat. Kar hočem povedati je, da je ENAKA plača, lahko neenaka, če se ne upoštevajo vsa dejstva.
nacho
# 08.01.2018 ob 07:52
Večina funkcij in delovnih mest v zasebnem sektorju razen proizvodnje je plačanih toliko, koliko se izpogajaš.
Lintver
# 08.01.2018 ob 08:39
J.K. Rowling je pisateljica z najvišjimi zaslužki na svetu. Se je že kakšen pisatelj pritožil, da je diskriminiran? Ne. Je kakšen pisatelj odpovedal sodelovanje z založbo? Ne.
mb128
# 08.01.2018 ob 08:18
Jep, za enako delo enako plačilo! Vendar so tukaj še podrobnosti teh pa članek ne navaja zato je težko soditi če ima prav ali ne.
slovenkaaaa
# 08.01.2018 ob 07:56
nacho, BBC ni zasebni sektor... in od Slovencev ni pričakovati, da bodo razumeli te probleme, ker imamo najnižjo razliko v plačilu med spoloma v Evropi, najbrž kar na svetu.
feminist
# 08.01.2018 ob 08:20
in od Slovencev ni pričakovati, da bodo razumeli te probleme, ker imamo najnižjo razliko v plačilu med spoloma v Evropi, najbrž kar na svetu.


zato tudi cveti mediokriteta v Sloveniji; ker se v isti kos mece visoko prodduktivne ljudi z lenuhi. zakaj bi kdo delal nekaj ekstra, ce dobi enako kot nek lenuh?
ravno zato so individualne pogodbe na mestu in ravno zatio se je pri taksnih pogodbah treba pozanimat po celotni zgodbi in ne zgolj stancat delne zgodbe kot je tukaj gor.in kot je modus operandi sjw ideologov.
tudi Goran Dragic ima vecjo placo kot njegova zamenjava, kar je pravilno, samo od slovencev ni pricakovat razumevanja, ker po njihovo je igralec kosarke pac igralec kosarke pa nima veze ce celo tekmo greje klop, ali pa prispeva k zmagi na igriscu - obadva si zasluzita isto placilo.
kvalitetna logika, ni kaj.
Gastrbajtr
# 08.01.2018 ob 08:43
Kaj je to swj? Naj mi nekdo dešifrira to kratico, da ne bom neveden po svetu hodu.
Lintver
# 08.01.2018 ob 08:36
lemur3

Diskriminacija bi bila, če bi bila moški in ženska za enako delo in enako število ur po kolektivni pogodbi različno plačana. Individualne pogodbe so izpogajane med delodajalcem in delojemalcem in tu je pač vse stvar pogajanja. Glede na to, da so vsi delodajalci uber kapitalisti in jih zanima samo dobiček sledi dilema: zakaj bi delodajalec za isto delo plačal več? zakaj ne bi raje zaposlil ženske za 100.000 evrov letno manj, če le ta opravi enako delo kot moški? so takšni delodajalci neumni? jih ne zanima dobiček?

Ali pa je mogoče tak delodajalec ocenil, da višje plačana oseba dosega boljše rezultate?
Binder Dandet
# 08.01.2018 ob 08:27
Tudi če upoštevamo celotno maso plač moških in celotno maso plač žensk, je Slovenija v EU pogledu najbolj enaka (razlika ~3%). Če pa bi kdo šel preverjat po posameznih delovnih mestih, pa sem prepričan, da je ta razlika še manjša. Kolikor bi je bilo, bi bila iz naslova porodniških in bolniških, kar je še vedno primarno domena mater. Če kdo pozna primer ženske, ki je za isto delo manj plačana od moškega sodelavca, naj prosim navede primer. Vsaka nadaljna debata brez takšnih primerov v Sloveniji je brezpredmetna.
nvk
# 08.01.2018 ob 07:57
Ok, a nam lahko B.V. razlozi zakaj so place v britanskem BBC-ju relevantne za slovenske bralce?
The Matrix
# 08.01.2018 ob 09:46
Zakaj niso vsi nogometaši v Realu plačani kot Ronaldo?

Še več. Zakaj ni ženska ekipa Reala plačana enako kot moška???
Cini Minis
# 08.01.2018 ob 09:20
kdaj bomo moški protestirali, da se upokojimo istočasno, kot ženske???
Seneca
# 08.01.2018 ob 08:56
Če nekemu uredniku konkurenčne televizije zaradi dobre gledanosti njegovih oddaj ponujajo višjo plačo in ga BBC hoče zadržati je pač njihova odločitev, da mu zvišajo plačo. Če dotična gospa ni imela ponudb je pač njeno delo na tržišču vredno manj!
Gastrbajtr
# 08.01.2018 ob 08:39
Julija je BBC namreč razkril, da je svoje najbolj znane moške voditelje plačeval petkrat več kot najbolje plačane ženske voditeljice, in da sta bili dve tretjini zaposlenih, ki so v etru, in zaslužijo najmanj 150.000 funtov (169.000 evrov), moški.

Pomembna je gledanost in posledično dobiček. To velja za urednike, ki odloča o vsebini programa, še bolj pa za voditelje. Nekaj BBC voditeljev je svetovno znanih, kar pomeni, da BBC njihove produkte lahko prodaja medijskim hišam po svetu za mastne pare. Tudi v SLO jih poznamo. Kaj pa voditeljice? Malo manj feminističnega jezikanja, pa več rezultatov, prosim. Al bomo zdej še slišal teorijo, da smo gledalci šovinistično pristranski in bi morali imeti kvote, koga bomo ne samo gledal, ampak celo RADI gledal?
Nha Trang
# 08.01.2018 ob 09:11
Zakaj niso vsi nogometaši v Realu plačani kot Ronaldo?
slovenkaaaa
# 08.01.2018 ob 08:55
bebest, očitno ne poznaš problematike... na letalu boš imel moške in ženske kot stevarde, pa bo moški dobil višjo plačo, tudi 40%. Kakšna je logika? In tega je ogromno v Z Evropi.

Pa ne nabijajte s porodniško, ker ta urednica je stara 55 let... a naj ima nižjo plačo, ker je morda pred 20 leti delodajalec za 3 mesece našel nadomestilo zanjo, da je šla rodit? Več pa v Angliji nisi doma, ko rodiš... razen če si non-working mum.
AM
# 08.01.2018 ob 08:19
Kapitalizem pač.

Ponudba in povpraševanje. " Za tak denar ne grem delat tja, hočem toliko in toliko".

To je neodvisno od spola.
gesan
# 08.01.2018 ob 12:03
Urednica na BBC-ju odstopila s položaja zaradi neenake plače glede na moške kolege
......................................
Kot moški član družbe lahko povem le to, da je prav sramotno, da ima ženska na istem delovnem mestu kot moški manjšo plačo od moških in to v neki takoimenovani "demokratični družbi"!

To je še en "lep" in zgovoren prikazan dokaz, da kot družba nismo niti približno zreli za resnico in pravico!
Če bi bili, bi takoj lahko dojeli, da je s tem nekaj hudo narobe in da so s takšnim načinom kršene prav vsa osnovna načela neke enakopravnosti, pravic...

Mah, brez veze, človeštvo lahko očitno le nesreča strezni!
Lintver
# 08.01.2018 ob 09:32
gantart, ni res, da so vsa dela na BBC sistematizirana. V bistvu to ne velja niti za RTVSLO.
Lukos
# 08.01.2018 ob 08:46
Če moška imata večje gledanost in prineseta več BBC-ju seveda bosta potem bolj plačana.....Ne dolgo nazaj ste imeli članek kako so ženske igralke bile bolj plačane od moških prejšnjo leto, se pravi po takem je to tudi neenakost in diskriminacija do moških igralcev.
gesan
# 08.01.2018 ob 12:06
The Matrix
# 08.01.2018 ob 09:46
Zakaj niso vsi nogometaši v Realu plačani kot Ronaldo?

Še več. Zakaj ni ženska ekipa Reala plačana enako kot moška???
.................................
Ker se ljudje preneumno dajo vlečt za nos in jajca žejni čez bistri izvir!
gesan
# 08.01.2018 ob 12:03
bebest
# 08.01.2018 ob 09:42
.....................
Čisto nakladanje!
kotzi
# 08.01.2018 ob 10:25
Oprostite, po zadnjih podatkih je na okrajnem sodišču v LJ skupaj 95 sodnic in 5 sodnikov. Moških torej ni več niti 10%, kot jih je bilo še kakšno leto nazaj, ampak samo še 5%. A ni zanimivo,da nobena od bork za enakopravnost spolov ne povzdigne glasu zoper takšno nesorazmerje!?
gantart
# 08.01.2018 ob 09:28
pozabljate da je BBC javni servis - torej naj bi bila vsa redna DM sistematizirana in urejena s kolektivno pogodbo oz. zakonom o javnem servisu - in tam mislim, da ni navedenih razlik med moškimi in žemskimi zaposlenimi.
Izjeme so seveda ljudje (t.i. zvezde), ki niso redno zapolseni na BBC - in delajo projektno - preko pogodbe. V tem primeru pa je potem B2B pogajanje ...
pero5
# 08.01.2018 ob 09:04
Zakaj je pa potrebno v to takoj spol vmešavati? Kaj pa lahko naredim jaz, ki sem v prejšnjem podjetju zaslužil precej manj od kolega na istem delovnem mestu, ker je bil model pač dober prijatelj bivšega šefa? Kakor vem to v slovenskih podjetjih ni nič nenavadnega, plačan si toliko kot se izpogajaš - če ti ni všeč spokaš, in če jih spoka dovolj bo to ustvarilo pritisk na delodajalca.

Normalno, tudi sam sem dal odpoved, ampak ne morem pa jokat po medijih, ker nisem ženska in ne zaslužim 'samo' 12.000 funtov :(
Lintver
# 08.01.2018 ob 08:24
"BBC je medtem navedel svojo tiskovno predstavnico, ki je dejala, da je "poštenost plačila" za njih "ključna", in da je pregled plač, ki ga je opravil neodvisni sodnik, pokazal, da "ni sistemske diskriminacije zoper ženske"."

Uredniki po moje niso plačani glede na kolektivno pogodbo, pač pa gre za individualne pogodbe. Individualne pogodbe niso sistemsko rešene, pač pa se za višino pogodbe vsak delojemalec sam dogovarja z delodajalcem in pri tem so nekateri uspešnejši, drugi pač ne. V vsakem primeru pa ne gre za sistemsko kršenje pravic.

Podobna vprašanja bi se lahko sprožila ob plačah športnikov, fimslkih igralcev, glasbenih zvezd, zakaj torej dobijo nekateri več, nekateri pa manj? Še enkrat, za nekatera delovna mesta ne obstajajo kolektivne pogodbe in enaki pogoji za vse.
severna zvezda
# 08.01.2018 ob 16:44
Carrie Grace dam prav (pa ne le njej), in že zato, da in ker tekoče obvlada standardno mandarinščino (nima kitajskih staršev)....... kot urednica in reporterka s Kitajske in v zvezi z vsem, kar se te države in kulture tiče, je na terenu intervjuje z lokalnim prebivalstvom opravljala sama, - brez tolmača .....Še pri nas so, sicer simbolni, višji dodatki pri delu v dvojezičnih okoljih.....

Sem gledal veliko njenih oddaj na BBC, ni imela prispevkov na prvo žogo, kot kak njen moški kolega, ki je nabijal British English - sredi Hong Konga (LOL), ker je pač lahko zaradi angl. prisotnosti v HK ...... in bil plačan več za isto delo.
zeus.zeng
# 08.01.2018 ob 11:15
Urednica na BBC-ju odstopila s položaja zaradi neenake plače glede na moške kolege
--------
me pa res zanima , če se copay-past poročevalci na MMC zavedajo da je čas ko se je dalo osveščati na tak način že zdavnaj minil . Takemu poročanju sicer ploskajo loe redki ,,aktivisti ,, ,, - Ostalim je že zdavnaj jasno , da se na področju medsspolnih , lgbt itd. pravic preferira specifičen del funkcionalno nesposobne populacije na račun ostalih ...
Lintver
# 08.01.2018 ob 10:43
mb128??? Sej jaz sem zapisal:"In ja, ne boš verjel, v športu v Sloveniji so vsi freelancerji (razen ene par športnikov zaposlenih v vojski/policiji)."

Ali po tvoje to pomeni, da so vsi v športni četi? Jaz sem zapiusal, da je izredno malo športnikov zaposlenih v vojski/policiji in imajo zato pogodbo po kolektivni pogodbi. 99% procentov športnikov je freelancerjev in se sami pogajajo za svojo plačo (delodajalec je klub). In ja, noben košarkaš, nogometaš ali rokometaš ni zaposlen v vojski/policiji, gre za športnike individualnih panog, večinoma zimskih športnikov/atletov/kolesarjev....
kotzi
# 08.01.2018 ob 10:26
kako je Glavina postala sefica sdh...s cim,...kaj je naredila....
Lintver
# 08.01.2018 ob 10:20
gantart, a se ti malo z__bavaš? Urednik je odgovoren za delovanje uredništva (BBC uredništva imajo veliko zaposlenih) in takšno delovno mesto ni sistematizirano. In da, urednik BBC uredništva spada med "stars", ali pa ti mogoče misliš, da je plača 150.000-250.000 funtov drobiž? (povprečna plača v VB je cca 28.000 funtov/leto)

In ja, ne boš verjel, v športu v Sloveniji so vsi freelancerji (razen ene par športnikov zaposlenih v vojski/policiji).
Nikolaj
# 08.01.2018 ob 09:40
Na RTV Slovenija je enakopravnost.
Ni bistvene razlike v plačah med moškimi in ženskimi, kar je delno tudi posledica enakopravnosti spolov iz časov socializma.
lemur3
# 08.01.2018 ob 08:27
A da je neodvisno od spola, da je ženska voditeljica petkrat manj plačana? Dajte no. Sori, moški niso toliko boljši. In ne delajo petkrat več.
cairns
# 08.01.2018 ob 14:32
Urednica britanske javne radiotelevizije BBC Carrie Grace je odstopila s položaja urednice v Pekingu zaradi plačne neenakosti v primerjavi z moškimi kolegi.

Pri muslimanih imajo ženske samo polovico možganov in polovico nekaterih pravic, na BBC pa samo polovico plače moških kolegov. V obeh primerih pa razlike nastajajo zaradi ideologije. Muslimanske in krščanske.
zeus.zeng
# 08.01.2018 ob 11:01
Urednica na BBC-ju odstopila s položaja zaradi neenake plače glede na moške kolege..
------
za te fejk novice , ki jih vsiljujejo svetu bi jaz tako njej kot njenim moškim kolegom plačo UKINIL - s tem bodo na istem .....
el CARTEL
# 08.01.2018 ob 10:38
Medtem je Carrie Grace zaslužila manj kot 150.000 funtov letno.

se pravi zaveda se,d a je dobro plačana,
da je plačana veliko bolje kot večina,
a ker nima še tisto malo več - je odstopila.

najbolje da odstopimo vsi, ki ne prejemamo enako plačo kot tisti najvišje plačan.
mb128
# 08.01.2018 ob 10:37
Lintver
Uh nisem vedel da je športna četa tako velika. Vsaj po tvoje jo je vsaj za en bataljon če že ne kar divizijo! Mislim, vsi nogometaši, košarkaši, rokometaši .....
Eh ja, to poenostavljanje!
fah-q
# 08.01.2018 ob 10:08
Urednik BBC-ja za ZDA Jon Sopel je tako prejemal letno plačo med 200.000 in 250.000 funtov (od 225.000 do 281.000 evrov), urednik za Bližnji vzhod Jeremy Bowen pa med 150.000 in 200.000 funtov (od 169.000 do 225.000 evrov), poroča BBC. Medtem je Carrie Grace zaslužila manj kot 150.000 funtov letno.

ne vem no, ma meni je logično, da je razlika. kolko je novic iz zda ali bližnjega vzhoda (in posledično dela) ter iz kitajske? s kitajske je tega krepko manj. v kolikor pa še živijo na teh lokacijah pa sploh-za 100.000 kupiš na kitajskem več kot za 300.000 v zda...
Lintver
# 08.01.2018 ob 09:51
gantart, ne boš verjel, ampak v športu in kulturi se zaposleni ob vsakem poteku pogodbe obe strani pogajata o novih pogojih. Npr. profesionalni košarkaš se vsako 1-2 leti individualno pogaja za višino svoje plače. Pa tudi filmski igralci se pogajajo za vsak film sproti oz. za vsako sezono serije posebej.

Še enkrat: uredniki na BBC nimajo kolektivne pogodbe, gre za individalne pogodbe in za individalno pogajanje za višino plače. Pa še eno stvar je potrebno izpostaviti. Razlika je tudi v tem, kam te pošljejo v uredništvo. Mislim, da urednik v ZDA za enako kakovostno življenje potrebuje več denarja kot urednik na Kitajskem.
mb128
# 08.01.2018 ob 09:48
Nikolaj
Daj ne seri! Če je urednik tega potala enako plačan kot npr. urednik zunanje politične redakcije na tv sem jaz becikl!
Sicer pa ti bom podal en primer za katerega lahko 100% trdim da drži. Moj oče je bil v ex državi javni uslužbenec. Sicer je vedno opravljal enako delo a rotirali so jih nekako na vsakih pet let. In ugani, plača ni bila enaka. Razlika je bila je bila tudi 20%!
gantart
# 08.01.2018 ob 09:45
@mb128: ne primerjam jaz, ampak se je primerjala uredica sama - verjetno ona pozna osnove oz podlage, na podlagi katerih se je primerjala. Morda je res, da tudi ona primerja jabolka in hruške (npr. plačilo za redno delo + nagrade za uspešnost)
A redno DM je redno DM in si ne predstavljam, da bi bil jaz drugače plačan kot so moji sodelavci (čeprav dejansko nimamo enake plače, ker pri vsakem igrajo vlogo tudi osebne okoliščine - je pa izračunana na pogladi enakih osnovnih količnikov)
Si predstavljate, da bi se morali vsako leto vsi redno zaposleni ( + še vsi zunanji) z delodajalcem pogajati o plači?? Kašen kaos bi to nastall ....
gantart
# 08.01.2018 ob 09:37
@Lintver: govorim o rednih delovnih mestih (kar pomoje urednik je) - kot sem navedel, izjema so lahko voditelji (stars) oz. določeni specialisti, ki sodelujejo projektno - po pogodbi (kot znuanji sodelavci - ne kot redno zaposleni)
Zato se je tudi ta urednica lahko vrnila na svoje prejšnje delovno mesto - ker ji to kot redno zaposleni pripada.
Gastrbajtr
# 08.01.2018 ob 09:27
Zakaj niso vsi nogometaši v Realu plačani kot Ronaldo?

Še več: zakaj niso nogometaši Triglava Kranja plačani enako kot nogometaši Reala? Kolikor jz vem, EU prepoveduje diskriminacijo na osnovi nacionalnosti.
Franc 1952
# 08.01.2018 ob 09:21
Za njeno plačo bodo pač zaposlili tri kitajce moškega spola z znanjem angleškega jezika, pa bo vse v redu!:)
bebest
# 08.01.2018 ob 08:51
v XXX industriji pa so moški slabše plačani... zakon ponudbe in povpraševanja
lemur3
# 08.01.2018 ob 08:29
Aja in ful lahko se je zgovarjat na 'trg', kadar vedno odloči v tvojo korist:)
Pa ne me narobe razumet, saj nisem militantna, samo smešno mi je kako absolutno se postavite za sistem, za katerega bi morali vedeti, da je še vedno naštelan v korist moških, če imate malo poznavanja zgodovine, razmer na Kitajskem in splošne razgledanosti...
quadics
# 08.01.2018 ob 21:08
Delodajalca zanima, kaj dobi. Če bi dobil od zaposlene ženske enako kot od zaposlenega moškega (za enako delo) in bi bila to uveljavljena praksa, bi delodajalci najbrž raje zaposlovali zgolj ženske in mnogo prihranili? Al je to napačna dedukcija? samo seštevam 1+1.
slawolog
# 08.01.2018 ob 15:28
Obstajajo branže v katerih je moški veliko slabše plačan od ženske in opravi celo večino dela. Ena takih je pornografija. :D
Kazalo