Reševalci in tamkajšnji prebivalci so pomagali pri reševanju poškodovanih in vleki razbitin iz morja. Foto: Reuters
Reševalci in tamkajšnji prebivalci so pomagali pri reševanju poškodovanih in vleki razbitin iz morja. Foto: Reuters
Slonokoščena obala
Letalo naj bi strmoglavilo ob poskusu zasilnega pristajanja zaradi slabega vremena. Foto: Reuters

Letalo tipa antonov ukrajinske izdelave s propelerskim pogonom naj bi strmoglavilo kmalu po vzletu z mednarodnega letališča v mestu Abidžan. Po navedbah tamkajšnje policije naj bi letalo med strmoglavljenjem poskušalo zasilno pristati, poroča BBC.

Varnostni minister Slonokoščene obale Sidiki Diakite je na kraju nesreče dejal, da so v nesreči umrli štirje moldavski državljani, štirje francoski državljani so poškodovani. Po navedbah varnostnih virov naj bi šlo za francoske vojake.

Nesreča se je zgodila v času močnega dežja, nekaj ostankov letala je naplavilo nazaj na obalo. Reševalci in tamkajšnji prebivalci so pomagali pri reševanju poškodovanih.

Po poročanju tamkajšnjih medijev je bilo na krovu letala sicer deset potnikov. Enega naj bi tudi odpeljali v pripor.

Letalo del operacije Barkhane
Letalo francoske vojske je sodelovalo v protidžihadistični operaciji Barkhane, ki poteka v sahelski regiji, je za tiskovno agencijo AFP povedal francoski vojaški vir. Operacija z oporiščem v Čadu se je začela leta 2014. V njej sodeluje okoli 3.000 francoskih vojakov, poteka pa v nekdanjih francoskih kolonijah Burkina Fasu, Čadu, Maliju, Mavretaniji in Nigru.