Benjamin Colton Barnes je veteran iraške vojne. Foto: Reuters
Benjamin Colton Barnes je veteran iraške vojne. Foto: Reuters
Margaret Anderson je bila po besedah sodelavcev prijazna, vedno nasmejana in sposobna čuvajka parka. Foto: Reuters
Mount Rainier je priljubljen narodni park, okoli 50 kilometrov oddaljen od Seattla. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

Park, ki leži nedaleč od Seattla, so zaprli takoj potem, ko je osumljenec ustrelil 34-letno čuvajko Margaret Anderson, ki je skupaj s še enim čuvajem s cestno blokado skušala ustaviti osumljenčev avtomobil, ki se pred tem ni ustavil na rutinskem preverjanju vozil.
Moški, 24-letni Benjamin Colton Barnes, je stopil iz avtomobila in streljal na čuvaja in čuvajko, a je zadel le Andersonovo, mati dveh majhnih punčk, ki je bila poročena s kolegom čuvajem v Rainieru, je kot velika ljubiteljica narave tam delala peto leto.
Klic na pomoč pred smrtjo
Žrtvi je pred smrtjo še uspelo poklicati pomoč, a je moški streljal tudi na njih. Ko jim je le uspelo izvleči Andersonovo zunaj strelske linije, je bila že mrtva, poroča CNN. Storilec je nato peš pobegnil v prostrani gozd.

Barnesa sicer iščejo tudi v povezavi s še enim streljanjem, ki se je pripetilo na isti dan v predmestju Seattla, v katerem so bili poškodovani štirje ljudje, poroča BBC. Barnes je vojni veteran z veščinami preživetja.

Policija je sporočila, da so odkrili njegovo vozilo, v katerem so našli orožje in vojno opremo.

Lov za storilcem
Do streljanja je prišlo v času, ko je bil park poln pohodnikov in plezalcev, ki so se za netipično mile novoletne praznike odločili uživati v gozdnatih poteh in osupljivih razgledih na 4392 metrov visoko goro Rainier.
Okoli 85 obiskovalcev in 15 članov osebja parka so takoj po streljanju namestili v center za obiskovalce, da bi počakali na policijo.

Park je ostal zaprt še ves ponedeljek, ko so nadaljevali iskanje s helikopterji in infrardečimi kamerami po skoraj 1.000 kvadratnih kilometrih prostranem terenu.
Ameriški mediji medtem poročajo, da so v parku našli truplo, ki naj bi pripadalo storilcu, čeprav identitete še niso potrdili. Moški naj bi umrl potem, ko je več ur gazil po globokem, do prs segajočem snegu.