Foto: AP
Foto: AP

Ukrajinska vojska je uničila vseh 37 brezpilotnikov, ki so jih izstrelile ruske sile. V obstreljevanju Harkova je bilo ubitih več ljudi.

Novico o uspešnih sestrelitvah brezpilotnih letalnikov in ameriških raket dolgega dosega atacms je sporočilo obrambno ministrstvo v Moskvi. Med tarčami je bila tudi naftna rafinerija v regiji Krasnodar, ki je bila zaradi napada primorana prekiniti delovanje, poročajo tuje tiskovne agencije.

Ukrajina tako kljub pritisku na fronti nadaljuje napade na polotok Krim, ki ga od leta 2014 zaseda Rusija, in na ruske obmejne regije. Ruski predsednik Vladimir Putin je v petek tovrstno čezmejno obstreljevanje navedel kot razlog za ruske vojaške operacije v harkovski regiji.

Mesto Harkov je bilo konec tedna spet tarča ruskega obstreljevanja, v katerem so bili danes ubiti najmanj štirje civilisti. Skupno je bilo v zadnjih dveh dneh tam ranjenih najmanj 14 ljudi.

Ruske sile obstreljujejo tudi druge regije na vzhodu Ukrajine. V nočnih napadih na Doneck je bil ubit en človek, navaja portal ukrajinske tiskovne agencije Ukrinform.

Rusija vzporedno s kopenskimi operacijami Ukrajino napada tudi z iranskimi brezpilotniki tipa šahed.