Prizor po četrtkovem napadu na Harkov. Foto: EPA
Prizor po četrtkovem napadu na Harkov. Foto: EPA

Policija je sporočila, da je bilo mesto napadeno z brezpilotnimi letalniki, in objavila fotografije požarov, ki so izbruhnili na ulicah.

Župan Igor Terehov je na omrežju Telegram sporočil, da so bila zadeta stanovanjska območja v okrožju Ševčenkivski. Po njegovih besedah je bilo poškodovanih najmanj devet stolpnic, trije študentski domovi, več upravnih poslopij, trgovina, bencinska črpalka, več vozil.

Terehov je dejal, da so bili v napadu uporabljeni letalniki iranske izdelave šahid. "Ta napad na miroljubne prebivalce Harkova še enkrat dokazuje, da je Rusija teroristična država," je po poročanju BBC-ja še sporočil Terehov.

Regionalni guverner Harkova Oleg Sinegubov pa je dejal, da je bila v napadu na vas, severno od mesta Harkov, zadeta stanovanjska stavba. O žrtvah ne poročajo.

Harkov je bil v zadnjih tednih tarča pogostih ruskih napadov. Vodja kabineta ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega Andrij Jermak je v intervjuju za Politico, objavljenem v četrtek, dejal, da misli, da je Harkov zelo verjetna naslednja tarča morebitne nove ruske ofenzive v maju ali juniju.