Palinova v svoji knjigi ne skriva pikantnih podrobnosti s kampanje - seveda pa je vse obrnila sebi vprid. Foto:
Palinova v svoji knjigi ne skriva pikantnih podrobnosti s kampanje - seveda pa je vse obrnila sebi vprid. Foto:
Poziranje treh Palinovih deklet z Oprah Winfrey. Foto: Reuters
Šal na račun precej nerazgledane in populistične Palinove je bilo precej - prednjačili so prav gotovo pri Saturday Night Live (na sliki imitatorka Palinove, igralka Tina Fey).

Kdor se je spraševal, ali je s Sarah Palin po porazu na ameriških volitvah lani, po kopici škandalov in zanjo ne ravno laskavih tračev konec, je zdaj dobil svoj odgovor.
In odgovor je precej jasen: Palinova ima na vidiku še vedno Belo hišo.

Going Rogue (v prostem prevodu "Zunaj ustaljenih pravil"). "Ne umika se," pravi Charles Heath. "Samo po nov zagon je šla!"

In zagona si je očitno pridobila zdaj dovolj, saj bo Amerika s tem tednom deležna pravega strelskega ognja karizmatične, a kontroverzne Palinove - intervjuji, radijski šovi, TV-nastopi ... In kako začeti vse to bolj pompozno in "ljudsko" kot z obiskom pri kraljici pogovornih oddaj, Oprah Winfrey.

Sledil bo TV-intervju s strahospoštovano Barbaro Walters, nato pa velika knjižna turneja - skoncentrirana na "pravo Ameriko", kot pravijo republikanci ruralnim, "rdečim" območjem ZDA, ki vztrajno volijo republikansko stranko.

Velika, disfunkcionalna družina ...
Torej si je Palinova zagotovila nov zagon za predsedniško bitko leta 2012, jo je brez ovinkarjenj vprašala Oprah Winfrey. Palinova se je odgovoru malce izogibala, a priznala, da tudi, če bi vedela odgovor, tega Oprah ne bi povedala.

A pogovor nikakor ni bil sovražno nastrojen - čeprav je Oprah lani javno podprla Baracka Obamo za predsednika in Palinove celo ni želela povabiti za gostjo, saj naj bi se bala, da bi bila podpredsedniška kandidatka Johna McCaina deležna prevelike pozornosti.

Palinova je ostala dobrohotna še celo pri vprašanju o Leviju Johnstonu, očetu njenega vnuka, ki v zadnjem času dviga precej prahu z izdajanjem neprijetnih podrobnosti o svoji nesojeni tašči. "Je del družine," je odgovorila na vprašanje, ali bo Levi povabljen na zahvalno večerjo. In ob tem obžalovala, da je šel po poti "nadobudnega pornoigralca", kot je slikovito poimenovala njegovo golo poziranje za revijo Playgirl. "Ni na zdravi poti."

Knjiga Palinove daje precej podrobnosti o trenju znotraj republikanskem predsedniške nominacije - med njo in McCainovim štabom. A McCainov tabor se je na pisanje že odzval in tudi sam poslal v javnost vrsto elektronskih pisem Palinove, ki jo kažejo v mace drugačni luči, kot bi si ona želela. Sarah Palih je že šla po nov zagon, a tudi njeni sovražniki so šli po novega.