Iskanje pogrešanih dvojčic se nadaljuje. Foto: EPA
Iskanje pogrešanih dvojčic se nadaljuje. Foto: EPA

Dvojčici Schepp iščejo že več kot en teden in francoski preiskovalci so sporočili, da so ju nazadnje videli na trajektu za Korziko, kjer so ju opazili trije ljudje, ki informacijo sporočili policiji.

Pred tem je bilo preiskovalcem jasno, da se je s trajektom iz Marseilla na Korziko peljal njun oče, vendar niso bili prepričani, ali sta z njim potovali tudi hčerki.

Mednarodno iskanje Alessie in Livie se tako nadaljuje. Deklici ni videl več nihče, potem ko je njun oče prejšnji četrtek na jugovzhodu Italije storil samomor. Dvojčici sta živeli v švicarskem mestu Lausanne in predvideno je bilo, da z očetom preživita le zadnji konec tedna v januarju, a ju je oče, namesto da bi ju vrnil materi, s katero sta bila ločena, odpeljal s seboj v Francijo.

Po ugotovitvah policije je v Kanadi rojeni Schepp v Marseillu prejšnji teden dvignil 7.000 evrov in svoji nekdanji ženi poslal 4.400 evrov. Omenjeni podatek je skrb vzbujajoč, saj so pred tem menili, da je oče s tem denarjem plačal nekomu, ki bi po njegovi smrti poskrbel za otroka.