Foto: Reuters
Foto: Reuters

Svoj odziv na tovrstne prošnje je neimenovana restavracija objavila na omrežju Reddit. Poudarili so, da njihova družinska vegetarijanska restavracija pogosto dobiva prošnje vplivnežev za brezplačne obroke. Na to se odzovejo z besedami, da jim za obrok sicer zaračunajo normalno ceno, ponudijo pa jim, da potem hrano v enaki vrednosti podarijo pomoči potrebnim.

V medijih so se pojavili tudi nekateri zajemi zaslona, ki prikazujejo pogovore z vplivneži. Ena izmed prošenj je bila od vplivnice, ki je za restavracijo slišala od prijatelja. "Omenil je, da ponujate odlično grško hrano tudi z veganskimi jedmi. Z veseljem bi s prijateljem prišla k vam v zameno za objavo na družbenih omrežjih."

Nato je vplivnica dodala še, da je bila v Grčiji že večkrat in da ima vedno težave z iskanjem vegetarijanskih in veganskih jedi. "Z veseljem bi o tem govorila z mojim občinstvom." Nato je dodala še termin, v katerem bo dopustovala na otoku Kosu.

Specifična politika za vplivneže

Restavracija se ji je v odzivu zahvalila za sporočilo in zanimanje, a poudarila, da imajo glede tega specifično politiko. "Vsakemu vplivnežu zaračunamo normalno ceno, potem pa hrano v enaki vrednosti podarimo pomoči potrebnim. S tem mi v vaših objavah pridobimo prepoznavnost, hkrati pa se vaša podoba izboljša, saj pokažete, da ste dobrodelni."

Nato so razkrili še, da njihove ponudbe do zdaj ni sprejel še noben vplivnež. "Večina nam niti ne odgovori, nekateri pa celo svoja prvotna sporočila izbrišejo," še poroča Daily Mail.

Restavracija je svoje sporočilo zaključila z besedami: "Dragi vplivneži: smešite se, ko s tovrstnim moledovanjem poskušate ustvariti lažen svetovljanski življenjski slog."