Kje je Jan?
slice
Pot na Karibe
Popotniški dnevnik Jana Konečnika, 18. del, 23. oktober 2017 ob 07:12 Stari Blue Bird je ponoči brzel proti vzhodu.
1
Revolucija je mrtva! Naj živi revolucija!
15
16. oktober 2017 ob 06:35 Dva mojita za petdeset cordob je viselo na šanku, za njim sta pa stala Juan in Mark, brata, Argentinca.
Postelja, vilice in nočne vragolije. Zgodbe iz hostla.
16
9. oktober 2017 ob 06:16 Po treh mesecih potovanja lahko rečem, da so tri osnovne stvari, ki jih mora imeti vsak hostel. Čista postelja, brezžično medmrežje in prostor za druženje. Vsak človek ima rad čisto posteljo.
Brnenje med nogami in vonj po senu
9
2. oktober 2017 ob 06:13 Okoli poldneva sem pešačil do bližnje trgovine po plastenko vode, ko sem ob cesti zagledal dva verjetno najbolj legendarna popotniška motocikla vseh časov! Honda Africa twin.
Slovenija proti Hondurasu in Dragić za tri!
29
25. september 2017 ob 07:13 Ker so tudi vampi najboljši po nekaj dneh, sem z zapisom o slovenskem košarkarskem orgazmu počakal, da se mi malo vse skupaj pravzaprav usede v možgane. V srce. Jah, nismo mi v Sloveniji od včeraj.
"Jan, povej doma, da smo tukaj dobri ljudje" Pred desetimi leti sem kot študent politologije na fakulteti za družbene vede spoznal Angleža, mislim, da mu je bilo ime James, ki je prišel na študentsko izmenjavo v Ljubljano.
12
Tujec na surfu Odprl sem vrata kopalnice, ko je ravno lezel izpod korita. Ščurek. Tak, za palec dolg grdavs. Se je prestrašil in hitro smuknil nazaj v luknjo.
8
Predsednik Jimmy, Izraelci in ponoreli avtobus V San Pedru sem šel nekajkrat jest h Claudiu, ki ima ob križišču dveh uličic prijetno zanikrn lokalček in peče piščanca z rožmarinom ter rižem. Tri mize. Mizice.
20
Vulkan v živo: nekaj najlepšega, kar sem videl v življenju Zbudili sta me glasno bučanje in rahlo tresenje tal. Odprl sem zadrgo na šotoru in pogledal v mrzlo noč. Eden najlepših pogledov v mojem življenju. Pred mojimi očmi je Volcan de Fuego bruhal kot nor.
14
Lepa, prijetna in malo nevarna. Gvatemala. Gvatemalska mejna policistka si je pravkar našminkane ustnice ogledovala v majhnem ogledalu, ko sem se z belizejske strani meje v vročini privlekel do njenega okenca.
25
Kako iz turista iztisniti čim več belizejskih dolarjev? Cariniku sem pogledal v oči. Vedel sem, da me hoče opetnajstiti, in on je vedel, da to vem. Ni se dal motiti.
15
(Pre)veliko mesto "Ja, tukaj bo. Tukaj me lahko odložite," sem rekel taksistu. Bilo je zgodaj zjutraj, ko sem prispel v Ciudad de Mexico.
20
Bela zadnjica Nočne prigode na stranišču, pirotehnični konjič na paradi v Oaxaci, razmislek o goloti na bazenu z najlepšim razgledom v Mehiki. Kje je Slovenija?
18
"Za 80 pesov me lahko tudi bolje spoznaš" Pri nas se z ženskami najprej pogovarjaš, potem zaplešeš. V Mehiki najprej plešeš, potem se pogovarjaš. Majevske piramide v Calakmulu, krokodili v kanjonu Sumidero in nezakonita elektronska veselica.
11
Zgodilo se je nekoč v Mehiki "Če bi lokalna mafija vedela, da tukaj prodajam marihuano, bi mi odtrgali glavo! Boš?"
18

Kje je Jan?

Novinar Jan Konečnik se je odločil uresničiti svoje popotniške sanje. Po petih letih dela na Televiziji Slovenija je mikrofon postavil na hladno in jo za leto dni mahnil v svet. Zanimive zapise in fotografije z njegovega potepanja po Latinski Ameriki, Aziji in Afriki boste lahko spremljali enkrat tedensko. Njegova pot se bo izrisovala sproti. Kot pravi, gre »za nosom«.

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

A post shared by Jan Konecnik (@kje_je_jan) on

Kazalo