Med osmimi novinci je tudi bohinjski Triglav. Foto: Vivi
Med osmimi novinci je tudi bohinjski Triglav. Foto: Vivi

Restavracije so rezervacije za teden restavracij, ki bo potekal med 11. in 20. oktobrom, začele sprejemati v petek.

Tokratni teden restavracij naj bi bila tudi nekakšna priprava na leto 2021, ko bo Slovenija nosila naziv Evropske gastronomske regije.

Merilo za sodelovanje na tednu restavracij je dovolj visoka ocena kulinaričnega kritika Uroša Mencingerja (do nedavnega na Nedelu, zdaj z ženo Violeto Mencinger na portalu Vivi).

Kako rezervirati?

Več o menijih sodelujočih restavracij in kontakti za rezervacije na uradni strani tedna restavracij.

V tokratni jesenski teden restavracij se je uvrstilo osem novih restavracij, od katerih sta najvišjo oceno prejela chefa, ki sta stara šele 27 let (Filip Matjaž iz portoroškega COB-a in Izidor Kržišnik iz ljubljanskega Landerika), poudarja Mencinger.

Landerik je po njegovem mnenju tudi najboljša nova ljubljanska restavracija.

Ob obeh omenjenih na prihajajočem tednu restavracij najdemo še šest novincev, Roses (Portorož), Triglav (Bohinj), Mirje, Gostilno Vitez (oboje Ljubljana), Gostišče Draga (Begunje) in Gostilno pri Kmetec (Celje).