Špraglji, ki veljajo za znanilce pomladi, se lahko pripravijo na vrsto načinov. Foto: Pixabay

Turistično združenje Izola je v sodelovanje z 18 izolskimi restavracijami in gostilnami z dnevom špargljev začelo novo kulinarično sezono. "Prva kulinarična akcija" bo v Izoli trajala do 28. aprila.

Junija pa bodo na vrsti že tradicionalni dnevi domačih pedočev oz. klapavic. Pestro bo vse do jeseni, septembra bodo na sporedu še dnevi bakalaja (polenovke) in dnevi kraljestva ribe.

V izolskem turističnem združenju bodo sicer tudi letos nadaljevali program Kilometer nič. V sklopu programa lahko obiskovalci obiščejo sezonsko domačo tržnico Ruba sz moje njive in številne kulinarične dogodke.

Obiskovalci pa se lahko v nedeljo ustavijo tudi v Portorožu. Izpred tamkajšnje marine namreč športno-kulturno-izobraževalno društvo Jaz sem najboljši pripravlja kulinarični pohod, na katerem bodo pohodniki na stojnicah lahko okušali istrske dobrote.