Odprtje letošnje sezone sovpada s 150. Odprto kuhno v Ljubljani in 200. Odprto kuhno nasploh. Foto: Promocijsko gradivo

V Ljubljano se je z današnjim dnem vrnila Odprta kuhna, tudi letos bo potekala vsak petek do jeseni na Pogačarjevem trgu. Obiskovalcem bo vsak teden kuhalo okoli 50 ponudnikov iz vse Slovenije.

Odprto kuhno bodo tudi v tej sezoni osvežili z novimi trendi, od aprila pa bodo obiskovalci lahko preverili tudi ponudbo posebne stojnice, v celoti posvečene naravnim vinom, so sporočili organizatorji.

Trenutno imajo potrjeno sodelovanje s skoraj 70 različnimi ponudniki, do konca sezone pa bo ta številka po navedbah soustanoviteljice Odprte kuhne Alme Kochavy še narasla.

Nova sezona Odprte kuhne

Sodelovali bodo tudi nekateri najboljši kuharski mojstri

Organizatorji letos še posebej omenjajo sodelovanje nekaterih najboljših slovenskih kuharskih mojstrov. Svoje kulinarične veščine bodo med drugim predstavljali Janez Bratovž iz JB Restavracije, Luka Košir iz Gostišča Grič, Jorg Zupan iz Ateljeja in Mojmir Šiftar iz restavracije Evergreen, ki ga je kulinarični vodnik Gault&Millau Slovenia izbral za mladega talenta 2019.

Med letošnjimi novimi trendi so takosi ponudnika El Patron Tacos & Store, fermentirana hrana iz Fermentstation ter zdrava in lahka, a po navedbah organizatorjev vseeno okusna hrana ponudnikov Fejst juhe in TINK superfood cafe. Med novimi ponudniki bodo tudi EK Bistro, Pivnica Lajbah, Pattiserie La Ganache, Pop's Place z gurmanskimi burgerji, Gostišče Barbara iz Idrije z žlikrofi in ptujsko Gostišče Grabar.