Mestna občina Ljubljana je za domače obiskovalce pripravila različne pakete doživetij. Foto: BoBo
Mestna občina Ljubljana je za domače obiskovalce pripravila različne pakete doživetij. Foto: BoBo

Vsebino paketov so prilagodili za različne ciljne skupine: družine, pare, ljubitelje kulture in ljubitelje narave. Ob nakupu paketa turistom omogočajo do 30 odstotkov ugodnejše spanje v izbranih hotelih in popuste pri nekaterih ponudnikih doživetij – denimo Ljubljana Festival, mestna kopališča, golf in tenis.

Doživetji za družino

Za družine so pripravili dve doživetji: Ljubljanski zmajček na sladoledu in Ljubljanski zmajček in njegove skrivnosti.

Prvo popelje družine v Živalski vrt Ljubljana, na vožnjo z električnim vlakcem Urbanom okoli glavnih turističnih znamenitosti do Ljubljanskega gradu, kjer je med drugim na voljo tudi Lutkovni muzej. V prvi paket so uvrstili še vožnjo z ladjico po Ljubljanici in spodbudo k odkrivanju najboljšega sladoleda v mestu.

Drugo doživetje za družine odpira vrata v Hišo iluzij, ponuja piknik na travi s košarico domačih dobrot v parku Tivoli, del doživetja pa je tudi obisk prirodoslovnega muzeja. Naslednji dan pa je načrtovana igra odkrivanja skrivnosti Ljubljane (escape room na prostem) in fotografiranje zmajev po Ljubljani.

Foto: BoBo
Foto: BoBo

Ljubljana kot kulturna in kulinarična prestolnica

Doživetji Plečnik in vsi skriti kotički Ljubljane in Ljubljanski šef kuha mesto predstavita ljubiteljem kulture in kulinarike. Prvo obiskovalce popelje po Narodni galeriji, jim omogoči piknik s košarico domačih dobrot v Tivoliju, nato se obiskovalci podajo po vodenem ogledu manj znanih kotičkov mesta, vstopijo v Plečnikovo hišo v Trnovem in se z ladjico zapeljejo po Ljubljanici do Podpeči na Ljubljanskem barju, kjer sklenejo izlet s piknikom.

Drugo doživetje predstavi tudi kolesarsko plat mesta, saj popelje obiskovalce na spoznavanje skritih kotičkov Ljubljane s kolesom; kosilo jim bo pripravil Jakob Pintar, finalist tekmovanja San Pellegrino za najboljšega mladega kuharja na svetu, nato pa bodo spoznavali še grajsko trto in vino. Naslednji dan si bodo privoščili ljubljanski zajtrk iz lokalnih in svežih sestavin, obiskali Mestni muzej ter na tematskem ogledu spoznali zgodbe ljubljanskih mostov.

Doživetje za zaljubljene

Paket Ljubljena obiskovalcem omogoča voden ogled Botaničnega vrta Ljubljana z delavnico "Ljubljana, čebelam prijazno mesto", piknik na Špici s košarico lokalnih dobrot, večerni voden sprehod po mestu, celodnevni najem koles za odkrivanje skritih kotičkov mesta in kulinarično doživetje Ljubljanski šef kuha za vas.

Zelena in aktivna

Za aktivne obiskovalce so pripravili paket Zelena in aktivna, ki združuje tri športne dejavnosti: supanje, kolesarjenje in golf. Obiskovalci supajo po Ljubljanici, ki je ena redkih prestolnic, ki jo je mogoče spoznavati tudi na tak način, kolesarijo po Ljubljanskem barju in se preizkusijo v golfu, za kulinarično doživetje pa poskrbita piknik na Špici s košarico lokalnih dobrot in obisk Pivnice Union, v kateri spoznavajo tradicijo pivovarstva v Ljubljani.