Zagotovo ima vsak izmed vas kakšno slabo izkušnjo s pomanjkljivo čistočo v hotelski sobi. Foto: BoBo
Zagotovo ima vsak izmed vas kakšno slabo izkušnjo s pomanjkljivo čistočo v hotelski sobi. Foto: BoBo

Britanska raziskava, ki jo je opravilo podjetje Check Safety First, je ugotovila, da so prav postelje v hotelskih sobah pravo leglo bakterij, saj čistilke vzmetnice in vzglavnike očistijo le redko. Le zamenjajo posteljnino in to je to.

Iz tega izhaja, da je postelja ena najbolj umazanih stvari. Raziskava je celo ugotovila, da je kar vsaka peta ženska, ki je izpolnila vprašalnik, med dopustovanjem oziroma prenočevanjem v hotelu staknila bolezen, ki bi jo lahko povzročila nezadostna higiena.

Najbolj čista je kopalnica
Morda vas bo presenetilo dejstvo, da je najčistejši del vsake hotelske sobe - kopalnica, zato podjetje svetuje, da obrok pojeste kar v tem prostoru, če vas že premami lakota, ko ste v hotelski sobi. Stranišče, tuš ali kopalno kad čistilke očistijo vsak dan, zato je v kopalnici zadržuje najmanj bakterij.

"Pomembno je, da se gostje zavedajo, da je lahko čistoča v hotelih na resnično nizki ravni, čeprav na prvi pogled tega ni videti. Če koga med bivanjem v hotelu začne načenjati zdravje, takoj pomisli, da je kriva hotelska hrana, a v resnici se vzrok pogosto skriva kar v njegovi sobi. Še najuglednejše hotelske verige na svetu težko ohranjajo higienske standarde," je dejal direktor podjetja Check Safety First Steve Tate.

Dodal je, da so poleg postelje najbolj umazani deli hotelske sobe še daljinski upravljalniki za televizijo ter pripomočki za pripravo čaja in kave.