Prostori so opremljeni v znamenju vode in gozda, poleg sob ima novo podobo tudi notranji termalni bazen. Foto: TV Slovenija
Prostori so opremljeni v znamenju vode in gozda, poleg sob ima novo podobo tudi notranji termalni bazen. Foto: TV Slovenija

Hotel Park, drugi največji hotel v Sloveniji, je za zdaj edini odprt hotel družbe Sava Hoteli na Bledu.

Po napovedih bo hotel Park, v katerem je 218 sodobno obnovljenih sob, 35-odstotno zaseden. Direktorica Sava Hotelogv Bled na destinaciji, Mojca Kraševec, je povedala: "Približno polovica gostov je Slovencev, kar je za Bled novost. Prej smo jih imeli tam do 5 odstotkov. Ostala polovica so pa tujci: Nemci, Avstrijci in iz srednjeevropskih dežel."

Že sredi julija naj bi odprli tudi grand hotel Toplice, oživljanje hotelskega turizma pa je težko napovedati. "Druge hotele pa seveda tudi čim prej, bi najraje odprli vse, vendar je seveda odvisno od rezervacij in zanimanja gostov," je povedala Mojca Kraševec.

Gostje se zanimajo tudi za unovčevanje turističnih bonov v njihovih nastanitvah. Direktorica Mojca Kraševec: "Poleg hotela Park gre za hotel Histrion, gre za nove individualne hiške na Ptuju in gre za prekmursko vas, apartmaje oz. hiške v Moravskih Toplicah."

Zaposleni se bodo predvidoma 1. julija vsi vrnili s čakanja na delo doma. Ker dela na Bledu ne bo dovolj, bodo morali začasno poprijeti na Obali, v hotelu Histrion. Odpuščanj ne napovedujejo.

Prenovljen hotel Park na Bledu (od 19:04 do 20:41)
Prenovljen hotel na Bledu