Kathrinerjevi tradicionalni triki vključujejo tudi akrobacije na drogu. Foto: Reuters
Kathrinerjevi tradicionalni triki vključujejo tudi akrobacije na drogu. Foto: Reuters

Cirkuške predstave so zaradi pandemije novega koronavirusa po vsem svetu odpovedane, vsaj v tisti prvotni obliki. Kaskaderji tudi v tem času potrebujejo izzive, ljudje pa sprostitev, čeprav je pogled na nevarne akrobacije, ki so jih izvajali ob ponovnem odprtju švicarskega letovišča, vse prej kot sproščujoč. Ramon Kathriner je znan po svojih predstavah na vrtljivem kovinskem nihalu, ki ga številni imenujejo kolo smrti. Oblečen v elegantno obleko se je povzpel 10 metrov visoko na nihalo, ki je bilo postavljeno na najvišje ležeči točki v zahodni Švici (Sommet des Diablerets), in izvedel nekaj akrobacij.

Ramon predstavlja že sedmo generacijo cirkuške družine Kathriner, ki izvira iz Švice in Avstralije. S svojim nastopom se je želel pokloniti vsem umetnikom in delavcem v zabavni industriji, ki so zaradi pandemije imeli popoln izpad dohodka, predvsem pa ostali brez nastopov, kjer bi lahko izražali svojo ustvarjalnost.

Freddy Nock je s tokratnimi nastopom postavil kar tri rekorde. Foto: Reuters
Freddy Nock je s tokratnimi nastopom postavil kar tri rekorde. Foto: Reuters

Na odprtju sta nastopila tudi italijanska plesalka ob drogu Sheila Nicolodi in švicarski akrobat Freddy Nock, ki je z zavezanimi očmi hodil in vozil kolo po vrvi na 3000 metrih nadmorske višine. Med svojim nastopom je Nock podrl tri rekorde: s kolesom je prevozil 40 metrov razdalje na terenu z več kot 39-stopinjskim naklonom, prevozil 367-metrsko razdaljo na viseči vrvi in z zavezanimi očmi prehodil nekaj več kot 151 metrov. Nock je znan po svojih nevarnih podvigih, leta 2015 je dosegel Guinnessov svetovni rekord za hojo po vrvi na najvišji nadmorski višini.