Ture avanture
Bled
Bled v teh dneh poka po šivih. Foto: BoBo

Dodaj v

"Slovenski gostje na Bledu niso nezaželeni"

Bled poka po šivih
10. avgust 2017 ob 17:33
Bled - MMC RTV SLO, Radio Slovenija

Slovensko javnost je močno razburila izjava, ki jo je dal vršilec dolžnosti direktorja Turizma Bled, naj se zaradi nepopisne gneče, ki v teh dneh vlada na Bledu, dnevni gostje za obisk omenjenega kraja do konca poletja raje ne odločajo.

Vsi mediji in družbena omrežja so še danes polni ogorčenih komentarjev. Na Bledu pa danes pravijo, da je bila izjava razumljena narobe in da nikakor nikogar ne odganjajo.

Medtem ko je na Bledu, kjer pregorevajo tudi občinski telefoni, ozračje zaradi številnih odzivov kljub ohladitvi zelo pregreto, pa smo za komentar odgovornih o tem morali v tujino. Tako direktor turizma kot župan sta trenutno namreč na dopustu. Matjaž Berčon danes sicer pravi, da je bila njegova izjava razumljena narobe. "Moja izjava je bila namreč bolj v smislu priporočila, naj se izogibajo gneči, ki je v teh dneh precej neznosna, zlasti na cesti, od avtoceste do Bleda." Berčon je dodal, da upa, da tisti, ki imajo namen obiskati Bled, to vseeno storijo tako zdaj kot v katerem koli drugem letnem času.

Iz Dalmacije pa v Anglijo, kamor je glas o revoluciji, ki jo je Bled zanetil v Sloveniji, seveda dosegel tudi župana Janeza Fajfarja. "Pravzaprav sem zelo žalosten, da je prišlo do takšne reakcije. Bled je od nekdaj najbolj prepoznaven kraj Slovenije in vsi Slovenci smo nanj zelo ponosni. Je pa res, strahovit naval turizma od vsepovsod. Žal mi je, da je bila njegova izjava razumljena narobe, kar je želel naš direktor povedati, je dati nasvet, da bi se izognili gneči, nikoli pa ni rekel ali mislil, da je kdo na Bledu nezaželen."

To zadnje je bistveno sporočilo, ki ga Bled po tej ponesrečeni izjavi lahko pošlje Sloveniji, še dodaja župan. Glede na to, da je v blejskem turizmu očitno vrag letos res odnesel šalo, pa bodo morali odgovorni na občini in v turizmu zdaj resno razmisliti tudi o ukrepih, s katerimi bodo turizem, ki je letos v resnici vsem skupaj ušel izpod nadzora, usmeriti tja in tako, da podobne izjave ne bodo več potrebne. Ampak roko na srce, za tiste s slabimi živci in visokimi izletniškimi standardi Bled v teh dneh res ni pravi cilj.

Romana Erjavec, Radio Slovenija
Prijavi napako
Komentarji
skera
# 10.08.2017 ob 18:10
Če si pa na Bledu želite gostov z debelimi tošli pa zrihtajte stvari, ki ležijo, trohnijo in razpadajo ob jezeru. Veliko je tega.
Za malo denarja bi vseskupaj lahko izpadlo precej bolj urejeno. Pa ne postavljat raznih ultra kičastih srčkov in paviljončkov...
miranpohar138
# 10.08.2017 ob 18:29
Očitno se vedno več znanih turističnih krajev po svetu čedalje bolj otepa prevelikega števila turistov, nikjer pa še nisem zasledil, da bi pa bili nezaželeni domači gostje. Podobno razmišljajo tudi Bohinjci, pa tega ne povedo naglas. Bolno!
hefe
# 10.08.2017 ob 20:02
in če ne štekaš - kot bi nekdo iz Rogle rekel - pozim raj ne hodit, mamo ful tujcev, pridte raje konec pomladi al pa začetek jeseni, še boljš, takrat mamo mrtvilo...
Radoveden
# 10.08.2017 ob 19:19
Bohinjski župan je še večji (ne smem napisat kaj). Ker tudi tam poka vse po šivih mu je kapnilo na betico da bi bilo potrebno mogoče uvesti rampo in spuščanje folka v Bohinj. Vedno restriktivne fore. Nič pa v napredne ideje, kako pofurat vse to naprej. Želeli ste turizma in denarja. Zdaj ga imate pa ga ne znate furat. Od stare slave se ne da živet. To vam je bilo tako jasno da vam sedaj ni nič jasno ko kljub vemu dere folk k vam. Kaj pa sedaj? Navajeni na jamranje sedaj ne znajo pofurat ko imajo ves ta denar pred nogami. In kaj zdaj? Jah, spet jamranje.

In pa kar je rekel direktor turizma je povsem enako. Ne hodite k nam. Gužva je. Kaj bomo mi vsi od vas če boste še večjo gužvo naredili.

Domačini se Bleda izogibajo kolikor se pač da. Nekaj se bo rešilo drugo leto z eno obvoznico ampak tisto do Bohinja, tisto pa domačini sanjajo že 30 let. To so te lesene glave. Namesto da bi se denar usmeril v to, da je pretočnost, da je več parkirnih mest, raje jamrajo namesto da bi se veselili.
Yeru
# 10.08.2017 ob 18:35
Sem pomirjen sedaj ko vem da nas je 99% isti stavek razumelo popolnoma drugace kot je bil mišljen... ze zato ne grem na Bled ker se bojim da nikogar ne bom pravilno razumel in bo kup nesporazumov... Komaj cakam smuko na Voglu julija!!
hefe
# 10.08.2017 ob 18:25
Nič ni bilo narobe razumljeno. Dejstvo je da blejskim turističnim delavcem več prinesejo tuji gostje in za njih jim po večini tudi ni potrebno razmišljat o neki dodatni infrastrukturi.

Hotelski gostje parkirajo na hotelskih parkingih, od Londona pa nazaj do Londona pijanim mladičem pa niti ni treba da se kaj posebej trudijo z neko dodatno ponudbo, pridejo pa itak z busom. Če ne bi bilo nas, domačih nebodigatreba, bi se mogoče celo gospoda iz članka potem vsak dan brez stresa tudi domov odpeljala.

Se pa po pameti da prit na Bled brez pretirane nejevolje zarad gužve, parking se vedno najde, samo po pameti je treba in pa malo izkušenj in poznavanja kraja je treba met.

Samo otresanje takih kot jih imajo tale gospoda bo resnično doseglo svoj namen, potem bojo pa jokali, da ne vedo kaj naredit, da bi domače ljudi privlekli nazaj gor v "raj".
zofija1
# 10.08.2017 ob 20:47
Bled in Bohinj sta absolutno precenjena, domačini pa si domišljajo, da so vsi modre krvi.....imata pa oba kraja odličnega lobista na vladi, ki dalj od jezera do jezera ne vidi....
DLeagueStar
# 10.08.2017 ob 18:21
Da bi pa uredili cel Bled, da bi bil dejansko dostopen pa ne. Cela vas narejena se tako iz kmeckih casov, bajte naguzvane skupi in brez prostora za kaksne vecje skupine.

Avtobusi, avti, motorji,... - vse po istem enem samem pasu od avtoceste do centra mesta. En semafor pri Lescah in eden v Bledu pa vse skupaj pozirata tako, da bi bilo bolje brez njih.

A bojo rajs dal kaksno izjavo kdaj misljo prometni rezim spremenit tako, da bo dohajal s stevilom turistov?
Ples
# 10.08.2017 ob 18:00
Ampak ta popravljena izjava je vsebinsko ista ;)

Mogoče bi en del tega turističnega prihodka namenili za službo komuniciranja?
hellmut74
# 10.08.2017 ob 21:03
Neverjetno.Preveč turizma.Da vas ni sram.Končno je treba nekaj delati,pa je že vse narobe.Ja,gospodje vodilni,se boste morali malo preznojiti tudi vi,da bo vse teklo kot mora.Namesto da bi vriskali od veselja spet klasično jamranje.Ta čas ko je vodilna gospoda na dopustu,pa četa natakarjev,kuharjev,sobaric ipd,dela za minimalca.Problemi z parkirnim redom?Naša lokalna redarka bi v enem dnevu opravila z blejskim in bohinjskim vred.Ampak nee.Bogii.Je treba delat.V tej državi je res vse skregano z logiko.
webman
# 10.08.2017 ob 21:05
Njihova izjava je prvotno resnična, obrazložitev pa je iz trte zvita. Na Bledu in Bohinju nismo dobrodošli, samo naš denar lahko pošljemo...

Kup nesposobnih funkcionarjev, ki ne ve kaj bi radi in kako bi to naredili, niti se ne zna soočiti s spremembami. Odstopijo naj vsi skupaj.
BornToRun
# 10.08.2017 ob 21:13
Ma ne skrbet... se iz Lj z največjim veseljem zapeljem mimo Bleda do Bovca :)
RJSlo
# 10.08.2017 ob 19:47
No ja. Gorenci ka rimejte Bled, Bohinj, itd, ostale "svetovno znane" točke. Mi imamo naše Pohorje in je za nas dovolj. Tak.

In vsi dobrodošli.
hypatos
# 10.08.2017 ob 18:25
Ta človek, če bi živeli v normalni državi, ne bi več opravljal te funkcije.
NzA
# 10.08.2017 ob 18:16
To je to, ko daš pozicijo enemu, ki misli, da je boga prijel za jajca in meni da lastni Slovenceljni ne prinesejo dosti denarja. Ja, kdo pa ti bo plačeval napihnjene cene, saj je vsem jasno, da hočete, po domače povedano, nategnt turiste in iz njih izmolzt vsak evro. Ja, na žalost mi nismo tako glupi, da bi puščal tisočake tam, zakaj pa bi?

To diši po nepotizmu in simoniji, aja, saj verjetno ne ve, kaj to pomeni tistile na oblasti, verjetno ni preveč brihtna buča, če take komentarje spušča javno... Ne... verjetno si govoril za tiste Angleže /s. Daj ne žali naše inteligence, če si pol moža boš odstopil iz položaja, ker si NESPOSOBEN.
shambala
# 10.08.2017 ob 17:43
To je tko, ker se se nekaterim, v tisti pasji vrocini, ki je vladala pred dnevi, skisali mozgani. In potem padajo take, malce nepremisljene, izjave, ki so potem se napacno razumljene.
Na Bledu je guzva.
Tko, za vse ki se kar niste dojeli pointa...
Radoveden
# 10.08.2017 ob 19:23
Sej ne, da želijo iz vseh izmolst vse cekine, ki tja pridejo. Tega sploh ne znajo.

Pa zrihtajte že parkomate, ki vračajo denar. Sramota vam tehnološka zaostala!
mikitr
# 10.08.2017 ob 19:03
Bled bi bilo v prvi vrsti treba zaščititi.Naslabše bi bilo uničenje narave.Me pa zelo moti ,da kot kaže to postaja destinacija za ljudi,ki bodo imeli več denarja.Opaziti je ,kako se večajo prejemni že tako bogatejšim,ko gre za nižje sloje,ni denarja.Za te je lavor ali luža ,ugodna destinacija.
yoda
# 10.08.2017 ob 22:03
Spomladi sem bil na Bledu, v najbolj znani kavarni. Ker sem se želel malo naužiti spomladanskega sonca in so bile vse mize na soncu zasedene, sem malo počakal, da se kakšna miza sprazni. Poleg mene, sta na prosto mizo čakala še dva para. Kljub temu, pa so imeli polovico vrta na sončnem delu zaprtega. Ko sem dobil mizo, sem natakarico vprašal, čemu imajo polovico vrta zaprtega? V odgovor mi je nekaj zamrmrala in dejala da ga bodo takoj odprli. Še predno mi je prinesla naročeno, je bil prej zaprti del vrta, zaseden do zadnje mize.

Toliko o tem, kako smo na Bledu gostje zaželeni in kako so na Bledu skregani z "belim kruhom".
genniuuss
# 10.08.2017 ob 21:20
prav so povedal,
primorci tako ne tiščijo na gorenjsko,
Štajerci so sami sebe polni in se radi vozijo po mariborski mestni vpadnici mimo radarjev,
dolenci gredo na hrvaško, korošci pa v Avstrijo,
tako da ni panike,.
Olympic1
# 10.08.2017 ob 20:30
Ta Bled se itak napihuje sto na uro in se ga tlači na vse naslovnice, turistična ponudba pa primerna le za upokojence
urk3
# 10.08.2017 ob 20:24
RJSLo Mi mamo pa barje,in vsi dobrodošli.
Ramus
# 10.08.2017 ob 23:33
Moja izjava je bila namreč bolj v smislu priporočila, naj se izogibajo gneči, ki je v teh dneh precej neznosna, zlasti na cesti, od avtoceste do Bleda.

Bomo se izogibali Bleda,...
oliva
# 10.08.2017 ob 22:40
@Yeru:
"ze zato ne grem na Bled ker se bojim da nikogar ne bom pravilno razumel in bo kup nesporazumov... "

Haha! :D
LamentosSkilled
# 10.08.2017 ob 20:36
Bled je predaleč in predrag. Edino jezero ki si ga lahko privoščim je Zbijsko. Pa še to vsako parno leto enkrat.
cene vols
# 10.08.2017 ob 19:33
Al pa da bi razmišljali malo širše...Kilometer , dva izven Bleda bi lahko uredili parkirišče in sposojali bicikle. Naprimer.
Ampak ne, zaposleni v turizmu koristijo zgolj vse kar nudi narava, sami ne bodo nič naredili,razen pobrali denar.
bruhnmici
# 11.08.2017 ob 14:56
Hmm. Mogoče se motim:

1. Precej jamranja in precej truda je šlo v promocijo turizma, skupaj z denarjem namenjenega za to. Kaj je zdaj? Hočete al nočete povečevat obisk, podaljševat sezono in porabo na obiskovalca?

2. En kup strategij je bilo spisanih za razvoj. Se vam ne zdi, da se je vsaj kar se tiče infrastrukture problematika prometa na Bledu nakazovala že vsaj 15 let, če ne že več? In kaj ste naredili?

3. Je čas sejanja in čas žetve. Tudi v turizmu. Sejali smo bolj malo, ker ni bilo denarja. Bili smo bolj ali manj tranzitna država. Zdaj, kar na enkrat, pa smo postali hudo oblegan lokalni peskovnik. Pa ne po zaslugi hudih kampanij, nenadne sposobnosti trženja itd. ali pa slogana I feel skoraj vse, kar mi pride na pot, pač pa zaradi neprimernosti za obisk drugih destinacij (ojne/preusmerjanje tokov). Se res niste nadejali lokalizacije, trenda ki ga je WTO napovedovala že 15 let nazaj?

4. Glede na to, da v fabrikah ponavadi takrat ko je največ dela ni dopustov, bi vprašal dotične, predvsem pa gospoda Berčona, kako to, da ne razrešuje problematike na svojem delovnem mestu v času, ko je le ta najhujša? No, mogoče bo kak PR twitt zadostoval in vse bo tako lepo kot lanskega novembra, v soboto, ko so bile v blejski pizzeriji Rustika, zasedene točno tri mize. Gostov ravno prav, v obvladljivem številu.

5. Se vam ne zdi, da se pravzaprav vsi zavedamo, da je lepo, da so in smo, vsi zaželeni. Predvsem pa je zaželen denar oz. zaslužek. Seveda do meje škodljivih učinkov na naravo (in po švicarsko tudi na kulturno krajino). Ampak v zvezi s tem, je potrebno sprejet ukrepe in izvajat prilagoditve. Tako strateško, kot izvedbeno. Na nivoju infrastrukture, količine ponudnikov/izvajalcev itd.. PR odgovor in gašenje požara je navadna bližnjica, ki pa je preživela adolescentsko obdobje tihega in poslušnega, bogaboječega slovenskega prebivalca.

6. Če se vam zdi, da ne obvladujete položaja bi bilo prav, da delovna mesta odstopite bolj usposobljenim in bolj učinkovitim. Oziroma tistim, ki vsaj pazijo, kdaj kaj izjavijo, predvsem pa na kakšen način izjavijo. Bolj kot to, pa je pomembno, kaj naredijo že prej, preden pride do takšnih zapletov. Bo šlo z odstopi in novim razpisom za delovna mesta?

7. Sedma turistična zapoved: "Slovenija moja dežela. " Dobrodošli! V deželi prelaganja odgovornosti.
pozitivc
# 11.08.2017 ob 02:20
Bled najlepše doživiš, če greš na google street view
webman
# 11.08.2017 ob 00:27
Slovenski gostje niso nezaželjeni. To ne pomeni, da so zaželjeni. Samo takrat, kasneje, ko bo kakšna luknja in dež.
Ko pa rabijo obvoznico je pa denar tudi naših davkov super ane?
hefe
# 10.08.2017 ob 19:57
@yanker

Rekel je "poleti raje ne hodit, ampak sej ste vseeno dobrodošli". Če je to teb normalna izjava za turističnega delavca pol pa res ne vem...no, po tvoje, kdo ti je dal volilno pravico.
B in .
# 11.08.2017 ob 10:42
Ljudje padajo na lepe slikce in filmčke spokojne lepote narave, hotelov, ljudi. Ko enkrat pridejo na Bled in Bohinj se pa žetev začne. Od mestnih redarstev naprej ...

Posledica terorizma je, da je mnogo turistov šlo v varnješe, za njih alternativne destinacije, kot sta Gorenjska in Dalmacija ... morda bodo prav ti širili "dober" glas neznosnih gneč in odiranja in ko se stanje po svetu umiri, niti filmčki več ne bodo pomagali. Potem pa v jok in na drevo.
jankoP
# 10.08.2017 ob 22:22
Mi smo ze prav razumeli, ni treba dodatno razlagat.
Za zupana je guzva res nerodna stvar, njegova placa je enaka z guzvo ali brez, samo da ce je guzva, se vidi kako nesposobni so resit stvar, naredit kaksno obvoznico, parkirisce, itd.
alex961
# 11.08.2017 ob 15:53
Vsak vaški gostilničar ve, da je fino, kadar pride družba, naroči kosilo, pa še kaj. Vendar pa živi od domačinov, ki pridejo vsak dan na špricer, dva... Ve tudi, da bodo le-ti nehali hoditi, če jih bo začel na račun zaključene družbe ven metat. In potem lahko zapre.
jang
# 10.08.2017 ob 19:09
res je dolgčas če je tole že dva dni glavna novica na vseh portalih...pa danes je tudi POP TV gnjavil ljudi pred Mercator centrom, me zanima kaj so posneli.
Kljub dežju in pozivom na bojkot pa danes gužva prav nič manjša ;)
prababi
# 11.08.2017 ob 13:25
Vse nas moti.

Tuje investicije nas motijo. Domace investicije nas motijo. Imeli bi delovna mesta z dodano vrednostjo pa nas moti, da je zanje treba kaj znati in narediti. Moti nas EU, hkrati pa smo ogorceni nad kontrolo na meji z Avstrijo.

Moti nas da se ne vlaga v razvoj turizma. Potem pa pridejo turisti in nas moti gneca.
Lani so nas motili SUPI in NAPIHLJIVE BLAZINE v jezeru (!!) Letos nas moti da turisti pridejo z avtom.

Moti nas da Akrapovic zaposljuje in da Bagatelj investira. Sluzbe kar ukinit, itak nas vsi samo izkoriscajo.

Ker Slovenci smo tak bozji dar da moramo vse dobiti zastonj. Aja, begunce-te je pa treba delat nagnat!
Celine
# 11.08.2017 ob 07:29
Očitno v Sloveniji imamo tri enklave...Bled, Bohinj in Portorož.
blejec
# 12.08.2017 ob 07:57
Zdravo Slovenija,

Govorim vam iz prve roke kot domacin in delavec v turizmu na Bledu. Na žalost moram najprej poudariti da izjava nikakor ni bila na mestu saj je bilo to jasno da jo bodo mediji raztrgali... vsekakor pa situacija, ki je nastala letos ni tako enostavna kot nekateri mislite da veste in da občina ne dela nič, ker nekateri omenjate da smo nesposobni zgraditi obvoznice naj vam najprej povem, da smo verjetno edina obcina, ki v tem trenutku gradi državne ceste izključno z občinskim denarjem in povejte mi koliko občin ima možnos financirati projekte, ki 4x presegajo letni občinski proračun - cesti z vso ostalo infrastrukturo, ki vkjučuje tudi parkinge bosta stali 30 - 35 MILIJONOV! Na zalost vam moram povedati da bodo parkirišča ob obvoznici in ne 5metrov stran od jezera, kar bo seveda v luft poslalo tudi maraikatero kletvico. promenada 5 milijonov odvodnavanje meteornih voda več milijonov da ne bomo gledali filmov kako teče "kanalizacija" v jezero in še in še...

Poleg tega se mi kar zmeša ko se ljudje pritožujejo nad visokimi parkirninami nihče pa niti za sekundo ne pomisli kdo bo plačal odvoz smeti in plačal ciscenje vode, da ne recem urejal plaž da bodo se naprej lepe in seveda brezplačne, da bodo parki urejeni. Da ne govorimo o stroških med zimo. Pa parking je treba tudi narediti pr tem je pa m2 zemlje na trgu 150-200€ ker smo namreč v kapitalizmu...

Najlažje je prit na Bled 15.8.in pogledat kako vse laufa pa med in mleko gor in dol pa nič vlaganja nazaj. Na Bledu je 8000 prebivalcev in takšen je budget obcine in verjamete ali ne za ta denar bi tudi jaz kot domačin imel kaj od tega ne pa da se vse podredi poslu, čeprav živim od tega.

Dodatno vas tudi nihče ni razsvetlil o sledečem presodite pa seveda sami:
Skoraj ves denar od gradu(letos nekje 500 000 x 10€)se izteka v državno blagajno ker grad ni v lasti obcine in je spomenik državnega pomena.

otok ki je druga zlata jama so pred očmi cele države dali cerkvi - gre denar za flikanje vsem tako dobro poznanih lukenj.

In še za vse tiste, ki ste na bledu plačali turistično takso. Hvala vam! ker realno je to skoraj edini denar ki je neposredno namenjen turistični ponudbi kraja tega je bili lani cca 750 000€. Letos mogoce prebijemo 1000 000€

Ali je to veliko boste predvsem privatniki ki izplačujetebplače vedeli da to hitro skopni ko država spet zahteva svoje...

Zaključek: se strinjam lahko bi-morali bi narediti več vendar mislim, da je izjava g.Berčona letela tudi kot opazka državi ki že več let pod preprogo pometa obvoznice, za katere je kristalno jasno, da jih sami s temi budgeti ne moremo zgraditi nikoli...
angel2
# 11.08.2017 ob 17:56
Lan so bli nažgani sam pletnarji, letos uprava, le kej bo drugo leto:-o
JohnSmith
# 11.08.2017 ob 16:07
@prababi: Ta celotna drama je pa samo plod podpihovanja novinarjev, ki so neko neposreceno izjavo vzeli iz konteksta in iz nje naredili "novico".

Ni neka neposrečena izjava vzeta iz konteksta. Pokazali so, da so zahojenci. Namesto, da bi prosili turiste za nekaj potrpljenja in nakazali, da se trudijo rešiti prometne zagate in omogočiti čim večjemu številu ljudi ogled njihovih znamenitosti in naravnih lepot, so se zatekli k odganjanju turistov z gnevom - z besedami, višjimi parkirninami in kaznovanjem nepravilno parkiranih. Tako se ne dela.
Avanture
# 11.08.2017 ob 10:41
Zakaj potem tako oglašujejo ta precenjen, predrag Bled in Bohinj? Takoj ko vidim plakat, ki oglasuje Bled in Bohinj ga bom raztrgal, da temu gospodu naredim uslugo
mooodeeel
# 11.08.2017 ob 08:36
Seveda. Nismo nezazeleni, namesto da smo zazeleni. V tem je velika razlika.
Bivši uporabnik
# 11.08.2017 ob 19:45
Vsakodnevna neprekinjena kolona iz centra Bleda, čez Savo mimo Šobca, mimo Lesc, mimo avsenikove harmonike v krožišču, do odcepa z avtoceste.

Noro.
severna zvezda
# 11.08.2017 ob 13:29
"Slovenski gostje na Bledu niso nezaželeni"

Vam bom odgovoril v jeziku tistih, ki jih imate raje: Too late!' Won't see me!
KajtiMar
# 11.08.2017 ob 12:10
jebeš Bled - grem na Kolpo
Burin
# 11.08.2017 ob 09:47
Ni se mi dalo brati vseh komentarjev, ampak dajte no ljudje. Pri prvi izjavi bi dotični gospod sicer lahko predvidel, da bo narobe razumljen, ker smo pač Slovenci strašno občutljiv narod, sploh, če se omenja takšen "narodni zaklad" kot je Bled. Kar pa hočem povedati je to, da je bila meni že prva izjava bolj kot ne dobrohoten najsvet, da če hočemo imeti kaj od Bleda naj ne rinemo tja sedaj, ko je gneča neznosna, ampak se na izlet rajši odpravimo v času, ko se boš v okolici jezera lahko dejansko v miru sprehajal, imel na izbiro kam se boš usedel itd...
Če bi šli pa sedaj tja bi pa potem tukaj pljuvali, da kakšna gneča je, da niti kremšnite ne morete v miru pojesti, da o parkiranju sploh ne govorimo.
Skratka, ne jamati vsega v življenju preveč resno in dobesedno...povzoroča stres :).
bistri08
# 10.08.2017 ob 21:52
Važno da so prejšnjega zamenjali, ker je koristil turizmu na Bledu
u qratz
# 10.08.2017 ob 20:14
človeku,ki ne mara slovenskih gostov,razen odkritosti,nimamo kaj zamerit
urednik01
# 17.08.2017 ob 10:11
Vir te izjave ni vd direktor ampak sam župan. On in bohinjsli sta tipična vaška kmetavza, ki sta dobila oblast v roke. Totalno nesposobna, kar se vidi v zanemarjenosti obeh občin, vendar se obdržujeta na oblasti, zaradi prihodkov turizma, ki itak je sam po sebi umeven, kolikor pač je. Da pa bi v času turističnega vrhunca več delala/delali , pa ne. Ne Tipična lena balkanca. Se raje prekladata po dalmaciji in praskata...
stanka
# 14.08.2017 ob 17:25
ni le Bled, s podobnimi težavami se soočajo tudi v Dubrovniku ... te destinacije obstajajo že dalj časa in niso bile zgrajene za tak masovni turizem, ne "požirajo" več, dela se škoda ipd ...
Dancoman
# 13.08.2017 ob 13:38
Da se nav se kak Slovencelj najdu da smo slovenci proti množičnemu turizmu...
https://live.finance.si/38219/V-Barceloni-protest-proti-masovnemu-turizmu
Kazalo