Podoba Bleda krasi naslovnico luksuzne revije. Foto: BoBo
Podoba Bleda krasi naslovnico luksuzne revije. Foto: BoBo
Bled
National Geographic prenočitev zagotavlja v ljubljanskih hotelih Cubo, Antiq Palace ali Vander. Na pot vabi konec maja oziroma na začetku junija 2018, ceno pa je postavil pri 68.950 dolarjev na osebo. Foto: BoBo

National Geographic svoja potovanja z zasebnim letalom opisuje kot "enega izmed najbolj vznemirljivih načinov potovanja" tako za tiste, ki želijo obkrožiti svet, kot tudi za tiste, ki bi želeli spoznavati divjino.

"Na naših potovanjih z zasebnim letalom vas odnese od enega fantastičnega kraja do drugega, z lahkoto dosežete daljne destinacije in raziskujete kraje, ki že dolgo burijo človeško domišljijo, od Machu Picchuja do planjave Serengeti," navajajo na spletni strani National Geographic Expeditions.

Pri nas ti potniki preživijo dva dneva, v katerih poleg gorenjskega turističnega bisera obiščejo tudi Ljubljano. Pot jih stane skoraj 70.000 dolarjev.

Potnike na teh potovanjih spremljajo vrhunski strokovnjaki, kjer koli je mogoče, se na terenu srečajo tudi z raziskovalci National Geographica. Potovanja potekajo z boeingom 757, ki v posebnem VIP-slogu sprejme največ 75 potnikov. Na vsaki destinaciji organizacija obljublja tudi vrhunsko nastanitev, odlično hrano ter pogosto tudi tradicionalno razvedrilo.

Na naslovnici kataloga potovanj za leti 2017 in 2018, ki predstavlja šest poti po vsem svetu - in tudi okoli sveta -, je Blejski otok.

Slovenija je le del 19-dnevnega potovanja z imenom Veliki imperiji (Great Empires), v okviru katerega turisti obiščejo tudi Španijo, Iran, Turkmenistan, Belorusijo, Srbijo, francosko Korziko ter BiH. V Sloveniji se zadržijo 12. in 13. dan poti.

"Kratek polet nas pripelje v Ljubljano, kjer bomo odkrivali raznovrstno pokrajino Slovenije, križišče kulture, umeščeno med Alpe in Sredozemlje," navaja opis. Med drugim se bodo turisti sprehodili skozi mesto in se z vzpenjačo povzpeli na Ljubljanski grad.

Naslednji dan se bodo podali na severozahod proti Julijskim Alpam in "spokojni lepoti Blejskega jezera". Obiskali bodo otok s cerkvijo in zvonom, ki izpolnjuje želje. Dvignili se bodo tudi na Blejski grad.