Vsak mesec eden izmed članov osebja prevzame upravljanje TAP-ovih družbenih omrežij. Foto: Instagram
Vsak mesec eden izmed članov osebja prevzame upravljanje TAP-ovih družbenih omrežij. Foto: Instagram
TAP-ova ekipa je mlada, komunikativna in velja za zelo ustrežljivo. Foto: Instagram

Portugalska se sicer v zadnjih letih kot destinacija vztrajno vzpenja, da pa so imeli pri TAP-u lani kar 83-odstotni porast potnikov, pa se morda lahko zahvalijo tudi privlačni posadki, ugiba popotniška spletna stran Culture Trip.

TAP (Transportes Aéreos Portugueses) je sicer portugalski državni prevoznik s sedežem v Lizboni, ustanovljen je bil leta 1946, s floto 91 letal leti na 87 letališč po svetu, zaposluje 2.800 ljudi in se ponaša z zelo ugodnimi cenami.

In kaj točno je tisto, kar dela njihovo posadko tako privlačno? Kot navaja Culture Trip, so člani TAP-ove posadke izjemno vešči komuniciranja na družbenih omrežjih, prek katerih uspešno kažejo svoj smisel za humor, svojo osebnost in bistroumnost.

Člani posadke na Instagramu tako redno objavljajo svoje fotografije in različne kraje, ki jih pač na dani dan raziskujejo.

Prijazni in sproščeni
Družba celo mesečno rotira upravitelje svojega Instagrama med stevardesami, piloti in osebjem na tleh, ki so nato zadolženi za čim privlačnejše spletne objave.

Na splošno Portugalci slovijo kot prijazen in sproščen narod, TAP-ova ekipa, ki je sicer mednarodna, pa očitno dostojno predstavlja vse te lastnosti matične države.

TAP je imel zelo uspešno leto 2017, saj je družba na World Travel Awards prejela naziv vodilne evropske družbe za lete v Južno Ameriko in Afriko. Na isti podelitvi nagrad na področju turizma je Portugalska prejela priznanje vodilne evropske destinacije in vodilne destinacije za plaže.

Há 3 anos que o @pierre.costa1 entra a bordo dos nossos aviões com um sorriso na cara, sabendo que cada dia que o faz é um dia que se transformará numa história única, como aquelas viagens que partilha com a sua “mana emprestada” @sarasimoescoelho ou o dia em que aquela menina com aquele brilho nos voou pela 1a vez num dos seus voos. #NasNuvensDesde1945 // It’s been 3 years since @pierre.costa1 gets onboard our planes with a smile on his face, knowing that each day will become a unique story, like those flights he shares with his “sister from another mother” @sarasimoescoelho or that one day when one little girl had that one look in her for flying for the first time on a flight that he was in. #UpInTheCloudsSince1945 Pierre Costa, Comissário de Bordo/Flight Attendant #tapportugal #staralliance

A post shared by TAP Air Portugal (@tapairportugal) on Mar 3, 2017 at 12:05pm PST