Blejsko jezero je ena najbolj priljubljenih slovenskih turističnih točk. Foto: Reuters
Blejsko jezero je ena najbolj priljubljenih slovenskih turističnih točk. Foto: Reuters

Država med Italijo in Hrvaško postreže z restavracijami z Michelinovimi zvezdicami in odličnim vinom, turiste pa prevzame s turkiznimi rekami, jezeri in zasneženimi gorskimi vrhovi, so zapisali na spletnem portalu.

Najbolj poznano turistično destinacijo v Sloveniji – Blejsko jezero – so opisali kot najmirnejše med bolj znanimi jezeri v Evropi. "Vendar vsaj za zdaj ostaja blaženo neobremenjeno, z veliko odprtega prostora in čistim zrakom," so navedli.

V Sloveniji so poudarili še kulinariko in vino ter prejemnike Michelinovih zvezdic, predvsem Hišo Franko in kuharsko mojstrico Ano Roš, pa tudi restavracijo Strelec na Ljubljanskem gradu.

Sloveniji na lestvici sledijo angleški Yorkshire, portugalski Melides, Združeni Arabski emirati in Kanarski otoki. "Morda ste letos načrtovali veliko in razkošno potovanje, vendar je leto 2020 vse spremenilo," so zapisali na portalu. Zaradi pandemije novega koronavirusa bomo morda v prihodnje nekoliko bolj cenili male stvari, ki jih prinašajo potovanja, bolj raziskovali lokalno kulinariko in doslej še neznane kraje.

"Slovenija več kot očitno postaja globalna zelena butična destinacija za najzahtevnejše obiskovalce, ki iščejo raznolika, aktivna, zelena in petzvezdična doživetja. Današnja uvrstitev Slovenije na vrh še ene referenčne lestvice je še ena potrditev več, da smo na pravi poti in da je prihodnost na naši strani," pa ob posebnem turističnem nazivu pravi gospodarski minister Zdravko Počivalšek.