Alfa Romeo bo letos v Ženevi pozornost vzbujal z novo zvezdnico znamke, športnico 4C. Foto: Alfa Romeo
Alfa Romeo bo letos v Ženevi pozornost vzbujal z novo zvezdnico znamke, športnico 4C. Foto: Alfa Romeo

Avtomobil je rezultat izkušenj, ki so jih dobili z modelom 8C. Glede na zasnovo, tehnične značilnosti in ne nazadnje ceno pa naj bi bila novinka 4C dosegljiva širšemu krogu kupcev, vključno s tistimi v Združenih državah Amerike, kamor se želi italijanska znamka vrniti v velikem slogu prav z atraktivno športnico.

Vseh tehničnih podrobnosti o manj kot štiri metre dolgem in skoraj dva metra širokem avtomobilu, visokem pa le 118 centimetrov, sicer še niso izdali, je pa že znano, da bo športno srce predstavljal bencinski štirivaljnik z gibno prostornino 1.750 kubičnih centimetrov, seveda oplemeniten s turbinskim polnilnikom.

Po zagotovilih konstruktorjev bo dvosedežnik ponujal v potniški kabini pravo športno okolje, vendar z dobro mero italijanskega stila in prestiža. Del udobja za nadobudne ljubitelje športne vožnje bo predstavljal tudi samodejni menjalnik, sicer za znamko že dobro znanemu izbirniku načina vožnje DNA, pa bodo poleg treh programov dodali še četrtega race, ki bo na voznikovo željo v vozilu uglasil ustrezne sisteme za izrazito športno vožnjo.

Alfa Romeo 4C, ki izhaja iz lani predstavljenega prototipa, pri njenem razvoju pa so intenzivno sodelovali Maseratijevi strokovnjaki, naj bi na prve trge pripeljala že letos.