Novo, srednje veliko limuzino bodo pri Alfa Romeo predstavili 24. junija 2015, na dan, ko bo Alfa praznovala 105 let svojega obstoja. Foto: Alfa Romeo
Novo, srednje veliko limuzino bodo pri Alfa Romeo predstavili 24. junija 2015, na dan, ko bo Alfa praznovala 105 let svojega obstoja. Foto: Alfa Romeo

Pri Alfi Romeo bodo predstavili nove pogosnke agregate, vključno z novim šestvaljnikom, s katerim želijo spet oživiti zavezanost avtomobilske znamke k ohranjanju športnega duha.
Najprej bodo predstavili dva bencinska in en dizelski agregat, ki bodo premierno vgrajeni v novo, srednje veliko limuzino, ki jo bodo predstavili junija prihodnje leto, je za Automotive News Europe povedal eden od dobaviteljev.
3,0-litrskemu ferrarijevemu motorju, namenjenemu maseratiju quattroporte in ghibliju, so zmanjšali prostornino na 2,9-litra. Izboljšani V6 motor bo imel 353 kiovatov moči, v pomoč pa so mu dodali dve turbini.
Vstopni pogonski agregat bo dvolitrski štirivaljni turbo motor z direktnim vbrizgom opremljen s tehnologijo Multiair s sistemom za variabilno odpiranje ventilov. Na voljo bo v različicah z močjo od 132 kilovatov do 243 kilovatov. Agregat bo kombiniran z ročnim ali samodejnim menjalnikom, ki bosta moč prenašala na zadnji kolesni par, ali vsa štiri kolesa.
V limuzini se bo vrtel tudi novi 2,2-litrski štirivaljni turbo dizelski pogonski agregat v različicah z močjo od 99 kilovatov do 154 kilovatov.
Novi modeli
Alfa Romeo ima v načrtu osem novih modelov, ki so del investicije v višini pet milijard evrov. Z njimi želijo Italijani prodajo po svetu do leta 2018 povečati na 400.000 vozil na leto.

Nova, srednje velika limuzina bo z zunanjimi merami uvrčena med BMW serije 3 in BMW serije 5. V Evropi bo na prodaj leta 2016, kasneje jo bodo ponudili tudi kupcem v ZDA. Trenutno je ime še vedno neznanka, njeno šifrirano ime pa je project 952. Pod šifro 949 pa Alfa skriva srednje veliki športni terenec, ki ga bodo začeli prodajati sredi leta 2016 in bo na trgu konkuriral audiju Q5 in BMW X3.