Prenovljeni Seatov enoprostorec alhambra naj bi bil kupcem na voljo ob koncu leta, naročiti pa ga bo mogoče že prej. Foto: Seat
Prenovljeni Seatov enoprostorec alhambra naj bi bil kupcem na voljo ob koncu leta, naročiti pa ga bo mogoče že prej. Foto: Seat

Glede na to, da je Volkswagen v avtomobilskem salonu na začetku marca razkril prenovljeni sharan, je bilo pričakovati, da bo osveženega sorodnika predstavil tudi Seat.
Seatov sedemsedežni enoprostorec alhambra je prejel podoben paket kot volkswagen sharan, ki vključuje manjše spremembe zunanjega dizajna, opreme, in motorne palete.
Na zunanjosti so nekoliko spremenili motorno masko, odbijače, nove so LED-luči. Španci so hkrati razširili izbor aluminijastih platišč, kupci bodo lahko izbirali med novimi barvami karoserije.
Bolj odziven zaslon na dotik
Spremembe v notranjosti vključujejo na novo oblikovan volanski obroč, ki je zdaj podoben tistemu v leonu, sedeži imajo lahko vgrajeno masažno funkcijo, spremenili so tudi posamezne elemente v potovalnem prostoru.
Tehnološko dopolnitev sestavljajo nova generacija informacijsko-zabavnega sistema easy connect z visokoresolucijskim zaslonom na dotik, ki zahvaljujoč novi programski opremi in procesorjem deluje hitreje. Za varnost so med drugim zadolženi standardni sistem proti večnaletnemu trčenju, sistem, ki prepoznava vozila v mrtvem kotu, in sistem za dinamično uravnavanje podvozja (DCC).
Vsi motorji s turbotehnologijo
V osveženi paleti motorjev vsi zadovoljujejo okoljskim normativom Euro6. Pri Seatu pravijo, da so porabo v povprečju znižali za 15 odstotkov. V ponudbi bosta dve različici dvolitrskega turbobencinskega TSI-motorja, s 110 kilovatov moči, oziroma 162 kilovatov moči in tri različice dvolitrskega turbodizelskega TDI-agregata z močjo 85, 110, in 135 kilovatov. Povprečna poraba v kombiniranem ciklu je pri najbolj ekonomični različici po tovarniški specifikaciji 4,9 litra na 100 kilometrov, emisije CO2 pa 130 gramov na prevožen kilometer.
Kupcem bodo ponudili tudi dvosklopčni samodejni menjalnik DSG, ki bo na voljo za vse pogonske motorje, razen za najšibkejšo dizelsko motorno različico. Z dizelskim motorjem s 110 kilovatov moči bo na voljo tudi štirikolesni pogon.