Novinec bo iskano blago pri častilcih znamke z debelimi denarnicami. Foto: Ferrari
Novinec bo iskano blago pri častilcih znamke z debelimi denarnicami. Foto: Ferrari

Spider ponuja po zagotovilih izdelovalcev enake vozne lastnosti kot ferrari 458 italia, patentirana zložljiva streha pa omogoča vozniku, da izbere kanček več prepiha med vožnjo. Prepiha je brez dvoma veliko tudi po zaslugi sredinsko nameščenega 4,5-litrskega motorja V8 z največjo močjo 425 kilovatov (570 KM) in največjim navorom 540 Nm. Avtomobil namreč pospeši od 0 do 100 kilometrov na uro v 3,4 sekunde, dosega pa hitrosti do 340 kilometrov na uro.

Konstruktorji so se morali zaradi zmogljivosti avtomobila pri zasnovi strehe spopasti s precej drugačnimi izzivi kot pri večini ostalih, ki imajo možnost zlaganja strehe. Eden izmed glavnih izzivov je bilo zagotavljanje dobrega pretoka zraka pri nameščeni in zloženi strehi, saj to vpliva tako na vozne lastnosti kot tudi raven udobja. Konstrukcija trde strehe iz aluminija, ki je presenetljivo za 25 kilogramov lažja od platnene, je dovolj kompaktna, da se skrije pred motorni prostor, za sedežema voznika in sovoznika pa ostane še dovolj prostora namenjenega prtljagi.

Kam s prtljago pa je verjetno za večino voznikov tovrstnih avtomobilov tako ali tako manj pomembno vprašanje, vse v skladu s šaljivim stereotipom: »Pomembno je le, da je dovolj prostora za plačilne kartice.«